2023.03.27, Hétfő

A Bács megyeiek is hozzájárultak a világrekord kísérlethez

2016.05.09. 14:48

Országosan 14 000 diák készült a Guinness-rekordra, Bács-Kiskun Megyében 12 iskolából 950 diák vett részt a világrekord kísérlet felállításában. 

Országosan 14 000 diák készült a Guinness-rekordra, Bács-Kiskun Megyében 12 iskolából 950 diák vett részt a világrekord kísérlet felállításában. A magyar iskolások most jó eséllyel rekordot dönthetnek, hiszen 190 iskola több mint 14 ezer diákja jelentkezett a 2016. május ötödiki rendezvényre. A szigorú Guinness szabályok miatt az, hogy sikerült-e a világrekordot megdönteni, csak később derül ki.

A több helyszínen egyszerre tartott helyes kézmosás oktatás világrekordját Glasgow-ban állították fel 3039 diák részvételével. 

 Az Országos Tisztiorvosi Hivatal két éve indította el a nemzetközi e-Bug program magyarországi projektjét, amelynek célja a felnövekvő generációknak megtanítani a megfelelő személyi higiénés szokásokat, a helyes antibiotikum használat szabályait és az oltásokkal kapcsolatos alapvető tudnivalókat.

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és a kormányhivatalokban dolgozó e-Bug koordinátorok a Kézhigiénés Világnapon, május 5-én 10:00 órai kezdéssel, a résztvevő iskolákkal közösen szeretnék megdönteni a kézmosásoktatáson résztvevők világrekordját, amire minden esély megvan. A hazai rendezvény során, rengeteg helyszínen, ugyanazon a napon, ugyanabban az időpontban kezdődő tanóra keretében mutatták be a képzett instruktorok a kézmosás fontosságát, annak helyes technikáját. A résztvevő diákok játékos formában sajátíthatták el, hogyan és mikor fontos kezet mosnunk, ha meg akarjuk előzni a kéz útján terjedő fertőzéseket.  Egy „tüsszentőpályán” pedig megnézhették a kórokozók terjedésének módját.

forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

 

Galéria

MegyeántszkézmosásGuinness rekord