2023.02.08, Szerda

Vidáman ünnepelt Kecskemét népe – képgaléria!

2014.03.16. 11:27

Az idén ismét megrendezésre került a Kecskemét melletti Nyíri Erdőben lévő Szent Hubertus parkban a Március 15-i megemlékezés, ahol az ünnepi beszédeket dörgedelmes „háború” követte.


A köszöntő beszédeket Sulyok Ferenc a Szent Hubertus park és a közvetlen szomszédságában lévő meseszerű Vackor Vár erdei iskola működéséért felelős KEFAG Zrt vezérigazgatója kezdte, aki felemlegette az erdész kollégájának Szulyovszky Lászlónak a több mint 40 évvel ezelőtt megkezdett gyűjtői munkáját, aminek az eredményeként a Nyíri erdőben lévő park egy emblematikus emlékhellyé vált.

A beszédek és aranyos műsorok közül még a „Kecskemét Megyei Jogú Város közgyűlésének a jogi bizottsági tagjának” Salacz Lászlónak a rendkívül öntudatos beszédét érdemes kiemelni, hiszen a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőjelöltje megkoszorúzta a Szent Hubertus parkban lévő aradi vértanúk emlékére állított kopjafát.

A több ezer néző előtt zajló műsor utolsó száma volt a „Bács megyei tüzér”-ek csatabemutatója, aminek a keretében fülsiketítő ágyúzást, hangos puskaropogást, lovas bemutatót és a végén a szabadságharc idejét idéző rendes közelharcot láthattak a kecskemétiek.