2024.04.15, Hétfő

Nem hiába szívták fel magukat

2013.05.14. 11:16

Az idei, sorrendben hatodik Nemzetközi Rexroth Pneumobil versenyen a kecskeméti GAMF Dóz-Air csapata több versenyszámban is diadalmaskodott Egerben.

Hirdetés

A hatodik Pneumobil verseny indulói idén is bizonyították, hogy a levegő nem csupán a szerves élet, de a jövőt idéző, innovatív járművek hajtóereje is lehet. A magyarországi műszaki felsőoktatási intézmények hallgatói és a Csehországból, Lengyelországból, Romániából és Németországból érkező csapatok szurkolók sokasága előtt mutatták meg, hogy komolyan vették a feladatukat, és a pneumatikus hajtással rendelkező járművek nem csupán házi barkácsolások, hanem gondos műszaki tervező munka eredménye.

A legeredetibb konstrukció kategóriában a legkiemelkedőbb műszaki megoldásokat felsorakoztató, egyúttal leginnovatívabb jármű nyerhette el az elsőséget. A komoly elismerést jelentő díjat a kecskeméti Dóz-Air csapata vihette magával szombaton. Emellett az ügyességi futam eredményei alapján a dobogó III. fokára is felállhattak. Ha ez nem lenne elég, ők nyerték el a Nemzetgazdasági Minisztérium által odaítélt „A legsikeresebb első résztvevő” díjat is.

A díj valódi súlyáról árulkodik, hogy idén minden eddiginél több versenyző próbálta meg maga mögé utasítani a konkurens csapatok sűrített levegővel hajtott járgányait az egri döntő során. A már megszokott öt kategória (távolsági, ügyességi, gyorsulási, a legeredetibb konstrukció és a Rexroth Legjobb Pneumobilja) mellett ismét díjazták a Senior kategóriában indult csapatokat. Az idei verseny technológiai attrakciójának számított a Forma 1-es versenyekről ismert telemetrikus rendszer működtetése; ebben a kategóriában négy csapatot értékelt a zsűri.

Az egész napos szombati családi majálison a futamok mellett gyermekprogramok, rajzpályázat, alternatív hajtású járművek performansza és versenye valamint a délutáni Flúgos futam gondoskodott a technikai sportok rajongóinak szórakozásáról.