2024.04.19, Péntek

Múzeumok Éjszakája a KEFO-n

2013.06.19. 20:33

Egyéjszakás kaland a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán és Tanítóképző Kar Csillagvizsgálójában.

Hirdetés

Program a GAMF Karon:

A Kecskeméti Főiskola GAMF Karán európai versenyeken is sikeres repülő-, hajó-, autó- és vasúti modelleket tekinthetnek meg az érdeklődők. A gyerekeknek minden egész órakor ügyességi versenyt rendeznek siklómodell-reptetésben, a győztesek hazavihetik a modellt. Megfelelő időjárás esetén a főiskola focipályáján modellbemutatót is tartunk.

A kiállításon bemutatjuk a hallgatók által az utóbbi négy évben fejlesztett üzemanyag-takarékos járműveket.

A kiállításon többek közt láthatóak lesznek:

 

Sugárhajtású repülőgépmodellek FSR gyorsasági hajómodell 7,5 mfesztávolságú vitorlázó repülő modell Megismerhetik a világbajnok 1:5-ös méretű túraautó modellt és gyártóját.

A kiállítást dr. Ailer Piroska, a Járműtechnológia Tanszék vezetője nyitja meg 17 órakor a GAMF aulájában.

Program a Tanítóképző Főiskolai Kar Csillagvizsgálójában:

15-24 óráig Távcsöves bemutatás a Csillagvizsgálóban.

Napnyugtáig a Napot tekinthetik meg az érdeklődők (napfoltok, protuberanciák), ezt követően pedig a Holdat, a Merkúrt, a Marsot, a Szaturnuszt, csillagcsoportokat és csillagködöket.
Ea: Kriskó Dávid főiskolai demonstrátor

20-24 óráig Távcsöves bemutató és interaktív csillagászati banzáj kicsiknek és nagyoknak a Tanítóképző Főiskolai Kar megújult udvarán. A távcső mellett a bemutató közben lézeres csillagkép-ismertetést is tartanak, továbbá lesznek makettek, játszanak a gyerekekkel, és lesz vetítés is.
Ea: Szűcs László a Kecskeméti Planetárium munkatársa

Borult idő esetén a távcsöves bemutatók elmaradnak, és az interaktív csillagászati banzájt a természettudományi teremben tartják meg!