2023.12.12, Kedd

Megnyitotta szezonját a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia

2014.10.04. 14:23

Péntek este tartotta ünnepélyes megnyitóját a Messzi István Sportcsarnokban a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia. Csupa piros egyen pólóban tömve volt a jobb oldali lelátó és remek hangulatban telt a színvonalas rendezvény, melynek házigazdája az Akadémia vezetője Ivkovichné Béres Tímea volt. Megjelent továbbá Ekkehard Philipp a Mercedes-Benz Hungary controlling részleg igazgatója, Bodnár Péter az MKOSZ főtitkára, Szemereyné Pataky Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere és Zámbori Péter a Hírös Sport Nonprofit Kft. vezérigazgatója. 

Hirdetés


A megnyitót megelőzően sajtótájékoztatóra került sor, melyen Ivkovichné Béres Tímea értékelte az Akadémia eredményeit, valamint hivatalosan bejelentette, hogy a régi uszoda helyén egy egymilliárdos sportberuházás keretein belül labda-centrum jön létre. 
A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban pedig kosárlabda pálya építésére kerül sor. Az idei szezont 23 csapattal és 4 előkészítő csoporttal kezdi meg az Akadémia. Folyamatosan növelik az utánpótlás nevelés színvonalát, jelenleg 550 gyermek sportol szervezett keretek között. 

"Legjobbat vagy semmit." - mondta Ekkehard Philipp. Ezzel nem csak az autógyártásra gondolt, hanem a sport színvonalára is, amiben Kecskemét, és ezen belül az Akadémia remek eredményeket produkál. 
Szemereyné Pataki Klaudia köszönetet mondott a támogatóknak és az Akadémia vezetőségének, amiért ilyen lelkesedéssel, odaadással és profizmussal segítik a sportszerető, tehetséges fiatalokat.