2024.06.21, Péntek

Kínos érdektelenség - már hirdetik a hiros.hu-t, de így sem megy...

2015.10.25. 22:20

Megmosolyogtató naivitással csapott bele a kecskeméti médiaéletbe az állítólag jelentős városházi forrással és a Bogdándy - Bán kettősével felvértezett hiros.hu szerkesztőség. Amit eddig elértek, az bizony sokkal több, mint nagyon kínos!

Hirdetés

Vélemény: 
 A valamikor heti megjelenésű, majd kéthetivé ritkuló, később a választások előtt ingyenesen osztogatott, gyakorlatilag nem is létező Kecskeméti Lapok piacát nagyban befolyásolja, hogy a város vezetőjéről mi az emberek véleménye. Így amíg Zombor Gábor volt a polgármester, addig a Kecskeméti Lapok is időként még kiadható volt, nem hőzöngött különösebben az ellenzék sem, mert akárhogyan is, de haladt a város. Sajnos ahogyan a legújabb kecskeméti városvezető reputációja csökken, legalább olyan tempóban válnak ezek a szervilis kiadványok is a közvélemény köpőcsészéjévé. 
Míg a szintén ezen a piacon karistoló keol.hu legalább nézett ki (bocsi: néz ki) valahogy és a mögötte álló, száguldásban utolérhetetlen kispajkos újságíró legalább ért el értelmes mennyiségű konverziót, addig a hiros.hu egy rendkívül gyenge minőségű portál.
 Ez utóbbinak, mármint a "hiros.hu"-nevű produkciónak az alig körülírható üzleti koncepciója vélhetően nagyjából abból állt, hogy majd a város ad rá pénzt és a nem kis rábeszélő képességével meggyőz egy-két közintézményt, nagyvállalatot, hogy helyezzen el hirdetéseket ebben a lapban is. Persze azután, hogy ez a "médiagyár"mindjárt azzal kezdte a működését, hogy elhallgatta a Bányai Júlia tanévnyitóján történteket, sok bizalomra azért nem számíthat a kecskemétiektől!
A két vezető dalia közül, ugyebár a Bogdándy a jéghátán is megélő Ferenc, mint a városi internetes cég félmilliós fizetését elnyerő cégvezető sorsa miatt ezután sem kell senkinek sem aggódnia. Ő ebből a kínos leégésből is, amit a hiros.hu produkál győztes mosollyal fog kilovagolni. Viszont e ponton igazán sajnáljuk, hogy Bán János, aki akár az MTVA-hoz is mehetett volna Szolnok után, sajnos ezt a jónak tűnő, de valójában esélytelen vállalkozást választotta.
Meg kell jegyezni, hogy a hiros.hu kapcsán viszont már kifejezetten szabálytalannak tűnik, hogy rákeresve erre a jogi értelemben: valamire az NMHH oldalán, sajnos semmilyen hivatkozást nem találtunk. Ahogy kinéz a hiros.hu projekt vezetői jelenleg egy engedély nélküli kiadványt működtetnek, amiből a régi öregasszonyok szerint sok-sok jogi hercehurca kerekedhet! 

Így a médiajoggal finoman szólva hadilábon álló, szakmailag pedig érdekesnek mondható produkció kapcsán egy kicsit sem meglepő, hogy egyelőre kínos érdektelenség övezi a valóban egy kicsit sem izgalmas produkciót, amit immár gőzerővel kell a kecskemétieknek hirdetni is. Már miután a borzasztó reklámerővel bíró Gong rádiós hivatkozások sem tudtak érdemi eredményt hozni, még akkor sem, ha az egész belvárosban egyedül a Gong hallható... már a rádióadó, ami nem csak úgy gong, hanem úgy nyom el minden adót, mint a huzat!
Napi kérdésünk: Hány darab, vegytisztán a kecskeméti adózók pénzéből működő  médiaprodukciót bír el egy Kecskemét méretű város tízévente átlagosan?
(A helyesen válaszolók között kisorsoljuk a "Bácskapocstól a Hiros.hu-ig" -  című, még el nem készült összefoglalónk által elnyert Kecskeméti sajtódíj másolatát!)


Oltyán József

KecskemétKecskemét