2024.04.20, Szombat

Kecskeméten dobbant a Csodaszarvas

2015.07.30. 06:46

Négy bemutató lesz idén nyáron a Katona József Színház által rendezett 2015-ös nyári udvarszínházi programban, a Városháza udvarán, ahol Varga Viktor rendezésében Gulyás Levente – Belinszki Zoltán nagysikerű musicale; a Csodaszarvas is látható lesz.

Hirdetés


Egy év után, múlt hét péntek este a szarvasi Cervinus Művészeti Fesztiválon ismét bemutatták a Belinszki Zoltán, Gulyás Levente, Varga Viktor által jegyzett Csodaszarvas című musicalt. Az újra értelmezett eredetmonda ezzel megkezdte önálló életét, és következő stációja a kecskeméti Udvarszínház lesz augusztus 1-jén.A látványos Csodaszarvas a szarvasi Cervinus Teátrum szervezésében 35 táncost, 13 felnőtt és 10 gyermekszereplőt mozgat meg. A musicalt Magyarországon eddig egyedülálló látvánnyal teszik még emlékezetesebbé az alkotók. A vizuális élményen túl táncban is gazdag lesz a csoda, melyet a Cervinus Teátrum, a Duna Művészegyüttes és a Tessedik Táncegyüttes közösen tesz nagyszabásúvá.


„Az előadást átalakítottuk a kecskeméti udvarszínház színpadára, hogy ugyanazt az élményt tudjuk nyújtani a kisebb színpadon is, mint amit a szarvasi Vízi Színházban már megszokott tőlünk a közönség. A szarvasi Erzsébet liget lombozatára tervezett 3D-s vetítést is újra kellett gondolunk, de reméljük, hogy ez a módosított látványelem is hasonló élményt fogunk nyújtani a kecskemétieknek is. „ –mondta Varga Viktor a musicel rendezője.A város kultúrakedvelő közönségét és a Kecskemétre látogató turistákat éppen ezért több mint egy legenda, több mint egy családtörténet, sőt több mint egyfajta hazakeresés várja majd szombat este.


Háttérinfó:

Csodaszarvas –musical: https://www.youtube.com/watch?v=cTNKwyjX07M

Mit jelent eredetmondánk az új generációknak? A férfi vagy a nő irányítja a családot? Itt élnünk-halnunk kell, vagy tovább vándoroljunk a jobb élet reményében? Egy nagyszabású táncjátékban mutatjuk meg, mit gondolunk ma anyaságról, testvérharcról, hagyományról és újításról - a történelmi Magyarország kellős közepén.

 

Szereplők: Dósa Zsuzsa (Domján Edit díjas), Nádházy Péter, Benkő Géza, Boronyák Gergely, Bardon Ivett, Polák Ferenc, Tatár Bianka, Magyari László, Csasztvan András és Nánási Attila. A koreográfiát Juhász Zsolt Harangozó Gyula-díjas koreográfus jegyzi. Az előadás tánckara a Duna Művészegyüttes és a Tessedik Táncegyüttes.

Rendező: Varga Viktor.

 

http://cervinusteatrum.weebly.com/csodaszarvas--musical.html