2024.04.19, Péntek

Helyi termékek ünnepe Fülöpházán

2013.04.25. 17:15

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület „Háztájit az asztalra!” programjának keretében „Helyi Termék Ünnepet” szervez 2013. április 28-án, vasárnap 10 órától Fülöpházán. A programsorozatra a kecskeméti városházától 9 órakor ingyenes buszjárat indul.

Hirdetés

A Helyi Termék Ünnepen a fülöpházi Kemence-parkban felállított szabadtéri színpadon kulturális programokkal, koncertekkel, valamint gyermekprogramokkal és egész napos Helyi Termék Kóstolóval és Vásárral várják a szervezők Kecskemét és térsége lakosságát. Till Attila (TV2) műsorvezetésével reményeink szerint egy jó hangulatú, vidám produkció fog kikerekedni a kistérség településeit képviselő emberek aktív közreműködésével, amely garantáltan kellemes szórakozást ígér.

A nap egyik  fő attrakciója a térségi települések közötti főzőverseny lesz. A 10 órakor kezdődő versenyen a főzőcsapatoknak a településre jellemző ételt kell készíteni, bográcsban vagy kemencében, helyi alapanyagokból. Várunk olyan embereket, akik a  településekről különböző történeteket, anekdotákat ismernek a helyi ételekről, terményekről, a tanyavilág életéről és ízesen el tudják mondani a műsorvezető felkérésére.

Háziasszonyok lekvár és befőtt versenyét, gazdák bor és pálinka versenyét, valamint a legkiválóbb ízesítésű térségi kolbász díjért folyó versenyt hirdetünk. A nevezéseket, az adott versenyterméket  (A termék neve, készítője, évjárat megnevezéssel) április 26-án 12 óráig várjuk az Aranyhomok Egyesület Kecskemét Rákóczi út 3. számú irodájába vagy április 28-án 10 órára Fülöpházán a Művelődési Házba a termék neve, készítője, évjárat megnevezéssel.

Gyermekek részére aszfaltrajzversenyt, arcfestést, lufibohóc készítést szervezünk. A jó hangulatról a Fülöpházi hastánc csoport, a Kereki Nótások és a Kerekegyházi Ring Dance és Stúdió Társastánc csoportok gondoskodnak.

Az esemény sztárvendége Kocsis Tibor, az X-Faktor 2011. évi győztese, aki délután 17 órakor lép fel a rendezvényen.

A részvétel minden programunkon ingyenes. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak az Aranyhomok Egyesület vezetősége és munkatársai.

További információ: www.haztajitazasztalra.hu