2021.05.11, Kedd

Fotómodell, családfő és a mozgás szerelmese

2013.07.01. 14:42

Rácz Kittit sokan ismerhetik a VIASAT3-on bemutatott A címlaplány című műsorból, ám azt kevesen tudják, hogy a 23 éves modell lány a kecskeméti Miamoda Modelliskola és Ügynökség felfedezettje. Kitti őszintén nyilatkozott nekünk arról, hogy kezdetben - mint minden lányt - Őt is a csillogás csábította a modellkedés felé, de ma már azt nézi, hogy milyen szakmai kihívásoknak tudna megfelelni. A sok szép lány közül szerinte leginkább kitartással és a munka iránti alázattal lehet kitűnni. A nyarat intenzív nyelvtanulással tölti a gyönyörű modell, akinek igazi álma, hogy az emberek és a sport szeretetét összekombinálva fitnesz edzőként dolgozzon majd egyszer.

- Mikor és hogyan került be az életedbe a modellkedés?

- 17 évesen találkoztam a modellkedéssel először, még pedig a hajmodellkedéssel. Akkor még Kiskunfélegyházára jártam iskolába és a gépi forgácsoló szakmát tanultam. Egyik nap gyakorlat közben egy fodrásztanuló lány jött be a termünkbe, hogy megkérdezze nincs-e valamelyik fiúnak kedve a közeledő Szakma kiváló tanulója versenyen hajmodellt állnia. Nagy meglepődésére meglátott a sok fiú között egyedüli lányként és megkérdezte, hogy elvállalnám-e, mivel nagyon szép a fejformám és jó a hajam minősége is. Én természetesen igent mondtam, hiszen miért ne lenne jó egy új frizura.

A versenyen aztán az egyik zsűritag Hajas László volt. A verseny végén odajött gratulálni, mert kifejezetten tetszett a fodrásztanuló kreációja majd Ő is mondta, hogy nagyon szép a fejformám és ha gondolom lehetnék a hajmodellje. Megadtam a telefonszámomat, nevemet és megígérte, hogy ha lesz bemutató, akkor hívni fog.

Két hét sem telt el és már Londonban találtam magam egy nagyszabású bemutató Sasson születésnapjának alkalmából az egyik vágó modelljeként. London után még Bécsben majd Magyarországon több L'oreal bemutatón szerepeltem Hajas Laci oldalán, mint vágó modell.

Egy idő után viszont meguntam a rövid frizurákat és hajfestést így inkább úgy döntöttem, hogy a modellkedés másik területén próbálom ki magam, ami nem más, mint a fotó modell. Kecskeméten jelentkeztem a Miamoda Modelliskolába, hogy elkészítsük az első portfóliómat.

Jelentkeztem a Kecskeméten majd Tőserdőben rendezett szépségversenyre, ahol mindkét megmérettetésen második helyezett lettem. A 2010-ben induló Miss Hungaryn egészen a döntőig jutottam. Sajnos a finálé előtt ért egy háztartási baleset, ahol mindkét combomon első- illetve másodfokú égési sérülést szenvedtem. Szerencsére a zsűriben ott ült Pataki Gergely plasztikai sebész, aki tudta, hogy szegényes családi körülmények között élek és egyedül nevelem az öcsémet ezért felajánlotta, hogy díjmentesen kezel. Sokat köszönhetek neki, hiszen ha nem kezelt volna, akkor a mai napig csúnya hegek éktelenkednének a combomon, de így a kezelésnek köszönhetően szinte nyoma sincs a forrázás által keletkezett sebeknek. A történetnek és a családi hátteremnek köszönhetően azonban nagy médiafigyelmet kaptam, ami természetesen magával hozta a különböző felkéréseket és megkereséseket.

 - Mi tetszett meg leginkább ebben a szakmában?

- Természetesen - mint minden lánynak- nekem is elsőnek a csillogás, a figyelem, szép ruhák és ami egy fotózással jár. Majd később szakmai szemmel nézve a kihívás, amiket egy fotózás alkalmával meg kell oldani.

- Mik a nehézségei és mi az, amit szeretsz benne?

- Mindig fittnek, ápoltnak, felkészültnek kell lenni, hiszen sok olyan alkalom van, hogy nem éppen az időjárásnak megfelelő ruhában fotóznak, hajnalban felkelsz és majdnem 24 óra múlva kerülsz újra ágyba. Így megy ez akár napokig. Az olykor kényelmetlen ruhákról és cipőkről már nem is beszélve.

De mind ezek ellenére azért szeretem, mert olyan helyekre lehet eljutni, olyan embereket lehet megismerni és azokat a ruhákat felhúzni, ami a hétköznapokban nem biztos, hogy megadatik.

- Hogyan látod bennfentesként a mai modellvilágot. Annyi szép lány van, mi az a plusz szerinted, amivel valaki kitűnhet a többiek közül?

- Az biztos, hogy nagyon sok szép lány van, aki modellkedni szeretne. De meg kell érteni ezeknek a lányoknak, hogy ez nem egy egyszerű munka, ahova elmegyek, mosolygok egy-két órát aztán ezért százezreket kapok. Közre játszik természetesen a szerencse is, de ami nagyon szükséges az a kitartás és a munka iránti alázat. Figyelni kell az ügynökségekre is, hiszen Magyarországon rengeteg ügynökség van, de ezekből jó, ha mindössze három-négy foglalkozik komolyan a modellel. A Miamoda nekem egy ilyen kiindulópont volt.

- A címlaplány című műsorban hogyan érezted magad?

- Már a jelentkezés folyamán tetszett a szisztéma, ami köré építették a műsort. Hiszen tíz teljesen különböző lányt költöztettek össze, akiknek ugyan az volt a céljuk még pedig, hogy megnyerjék A címlaplány címet és a velejáró nyereményeket. Mindenki egy külön egyéniség volt és senkinek nem kellett megjátszani magát, hiszen pont erről szolt ez a műsor. Minden nap kaptunk valami érdekes feladatot, amit a saját tudásunk alapján kellett megoldani.

Még sosem laktam ennyi lánnyal együtt és egyébként sincs sok lány barátnőm ezért kíváncsi voltam milyen reakciókat vált ki bennem ez az egyedi helyzet, de jól éreztem magam közöttünk. Elég toleráns ember vagyok ezért nekem senkivel sem volt vitám, de olykor nehéz volt mindenkinek figyelni a rigolyájára. Az én rendmániám például néha zavaró lehetett mások számára, hiszen ha volt időnk, akkor mosogattam vagy pakolásztam a lakásban.

Szakmai fejlődés szempontjából nagyon sokat jelentett a műsor, hiszen sok kulisszatitkot megtudhattunk és sok olyan helyzetet kipróbálhattunk, amiben még egyikünknek sem volt tapasztalata.

 - Hogyan viszonyulnak egy ilyen gyönyörű nőhöz a férfiak? Van most párod? Ő hogyan tolerálja azt, amivel foglalkozol?

- A szép lányokat mindig is szerették a férfiak és ez most sincs másképp. Örömmel fogadom a bókokat, persze ezekből is azokat, amelyeket kulturáltan teszik, de ha valaki közeledni szeretne felém mindig érthetően tudatára adom, hogy van párom és eszem ágában sincs senkiért és semmiért otthagyni. Ő támogat engem, de nagyon félt és mindig elmondja a véleményét minden fotózással vagy szerepléssel kapcsolatosan. Inkább a háttérben marad, és onnan próbálja jó tanácsokkal segíteni a döntéseimet.

- Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb és miért?

- Elsősorban a családi életben elért eredményeimre vagyok a legbüszkébb, hiszen eddig sikeresen helyt állok, mint családfő, testvér, és mondhatni anyuka és apukaként is hiszen öcsém életében ezeket a szerepeket mind én töltöm be, még ha néha ez nem is olyan könnyű. Emellett próbálom a párkapcsolatomat is a legjobb irányba terelni és karriert építeni.

- Milyen megmérettetésre készülsz a jövőben? Mi lenne álmaid munkája?

- Jelenleg nem készülök semmilyen megmérettetésre mivel eldöntöttem, hogy a nyaramat az angol nyelv elsajátításának szentelem. Már régóta érzem hiányát a nyelvtudásnak ezért beiratkoztam egy nyelviskolába, ahova egy hete járok. A középszintű nyelvtudást tűztem ki célul, aminek érdekében heti 5X4 órát tanulok iskolában majd itthon még legalább két órát.

Álmaim munkája valamilyen sporttal kapcsolatos állás lenne, lehetőleg fitneszedzés. Mivel kicsi korom óta szeretek mozogni és nagyon szeretek az emberekkel is foglalkozni, úgy gondolom, hogy ez az a terület ahol ötvözni tudnám a kettőt.

- Hogyan látod magad tíz év múlva?

- Lehetőleg tíz év múlva, vagyis 33 évesen már boldog, legalább egy gyermekes anyuka leszek, aki mind a magánéletben mind a karrier területén megtalálta a legjobbat és a szeretteinek meg tud adni minden olyan dolgot, amit szeretne.