2022.01.27, Csütörtök

Egy korábbi focista készül átvenni Tiszakécske vezetését

2014.10.09. 19:29

Tóth János nagyon szerényen fogalmaz, amikor az esélyeiről kérdezzük, miközben 16 éve a Fidesz vezeti a várost, ahonnan mára a megye első közigazgatási politikusa a megyei kormánymegbízott származik. Kovács Ernő kormánymegbízott korábban Tiszakécske polgármestere helyét készül betölteni a Fidesz helyi alelnöke, aki sportolóként került 80’-ban Tiszakécskére.

Tóth János (52) a helyi Fidesz alelnöke, cégvezető, 12 éve tagja a városi testületnek. Két gyermeke már önálló, nagyapa.

Tekintettel arra, hogy Kovács Ernő a megyei kormánymegbízotti kinevezés miatt le kellett mondjon a polgármesterségről a városban, önt jelölte a Fidesz. Mik voltak a részletei a jelölésének?

Kovács Ernő polgármester úr, aki a kormány és megye közötti összeköttetést vállalta kormánymegbízottként, felkeresett és felkért, hogy a helyei Fidesz jelöltjeként induljak el a polgármester posztért. Én ezt a jelölést vállalom és mindent megtettem a kampány során, hogy a Tiszakécskeiek számára egyértelmű legyen, hogy a Fidesz engem jelölt.

Milyen vállalkozást vezet?

A Tótusz Kft-nek vagyok az ügyvezetője, amelynek három tevékenysége van, üzemanyag-kiskereskedelemmel, fuvarozással és szálláshely szolgáltatással foglalkozunk. A cég évek óta nyereségesen működik, egy kisvállalkozás, aminek 9 alkalmazottja és évente 400 milliós nagyságú árbevétele van.

Mennyire készült, illetve tudott felkészülni a polgármesteri jelölésre?Miután 2002-óta tagja vagyok a testületnek, mint a 3-as számú körzet képviselője, így nincs messze tőlem ez a kihívás, hiszen jelenleg is az oktatási bizottságot vezetem. Természetesen, ha a választói akarat úgy dönt, hogy megválasztanak Tiszakécske polgármesterének, akkor az egy merőben más tevékenység lesz, mint a jelenlegi munkám, de ez nem okoz problémát. Már idejében átgondoltam, hogy mit kell átalakítanom az életemben, hogy teljes mértékben koncentrálhassak a városi ügyekre, ha megválasztanak.

Mit változtatna Tiszakécskén?

Ez az út ez jó út, amit folytatunk. Talán a köz-foglalkoztatottak ügyében szeretnék egy másmilyen megoldást az ő foglalkoztatásuk területén.

Önnek, mint aki szálláshely szolgáltatást is végző társaság vezetője, mi a véleménye Tiszakécske külső megítéléséről?

Ezen a területen nagy lehetőségeink vannak. Azt gondolom, hogy megérett az idő arra, hogy megváltoztassuk a kommunikációnkat, mert jelenleg többre van szükség, hiszen jelentős eredményeink vannak és szerencsére a technológiák rendelkezésre állnak, hogy tegyünk érte.

A választók milyen igényeket fogalmaztak meg a kampány során?

Az igazság az, hogy az igazán fontos dolgok Tiszakécskén úgy 80-90 százalékban, vagy készen vannak, vagy folyamatban. Engem még nem kerestek meg a kampány során sem olyan átütő erejű problémával, amire ne lenne megoldás, gondolom, majd a választások után több kéréssel fordulnak majd hozzám az emberek.

A családja mit szólt a jelöléshez?

A családom szerencsére teljes vállszélességgel támogat, hiszen én, ha lehet így mondani, már révbe értem, ugyanis a fiam és a lányom már önálló, sőt már egyszeres nagypapa is vagyok és várjuk a következő unokát.