Az 1996-ban alapított Haraszthy borászatot Nagy Mihály a pincészet sommeliere mutatta péntelen este a kecskeméti Hármo Gúnár Étteremben rendezett elegáns boresten, ahol ez alkalommal is népes társaság várta a gasztronómiai különlegességnek ígérkező estet.
Mint a vendégek Hovány Mártontól a rendezvény fővédnökétől megtudhatták, a pincészet a magyar fajták mellett a Burgundy fajták helyi tökéletesítésén fáradozik. Főbb szőlőfajtáik az Irsai Olivér, Chardonnay, Sauvignon Blanc és a Pinot Noir. Emellett van még Szürkebarát, Királyleányka és Zenit, amelyek cuvée-kben köszönnek vissza.
Mint azt már többször bemutattuk, Kecskeméten az igényes gasztronómia legjelesebb képviselője a Három Gúnár Étterem, ahol a vendégeknek ez alkalommal sem kellett csalódnia, hiszen Csizmadia László igazgató személyes felügyeletével zajlott a pincérek seregének a "gasztronómiai prezentációja", amely során ez alkalommal a pénteken este még bőven tomboló nyári estet grill-parádé tette emlékezetessé.
A kapacitásnövelés érdekében felépített 11 ezer négyzetméter összterületű új üzem és raktár révén megduplázták a társaság termelési és tárolási kapacitásait.
A projekt 187 lakóegységet, két szállodát, több mint 35 ezer négyzetméternyi irodaterületet és egy 22,5 ezer négyzetméteres kiskereskedelmi központot foglal magában.