2024.04.15, Hétfő

A Juhar utcaiak nyerték a régiós fordulót

2013.04.01. 20:37

Kecskeméti sikert hozott a XXIX. Koncz Dezső Tanulmányi verseny régiós fordulója, melyet értelmi fogyatékos tanulók számára szerveznek.

Hirdetés

A zord időjárás ellenére minden nevezett csapat időben megérkezett a kecskeméti Juhar utcai iskolába ahol március 27-én rendezték meg a versenyt. A megmérettetésre Makóról, Hódmezővásárhelyről, Ceglédről és Kiskőrösről érkeztek a gyerekek.  A Juhar utcai iskola tanulói is már jó néhány hónapja gyakoroltak, készültek a viadalra. Az általános ismeretek állomáson sok érdekes kérdésre kellett válaszolniuk, és nehéz feladatokat megoldaniuk – például kerékpár részeinek összerakása számítógépen – a versenyzőknek. A növényültetés és a korona varrás is próbára tette őket.

 A tornateremben ügyességüket és kitartásukat mutathatták be. A leginkább várt állomás a konyha volt, ahol pogácsát valamint citromos teát készítettek. A rendezvény nagyon jól sikerült, és a vendéglátó csapat győzelmével ért véget. Eredmények: I. helyezett: Kecskemét csapata (Integrált Közoktatási Intézmény Kecskeméti Tagintézménye), II. helyezett: Cegléd csapata (Losontzi István Többcélú Közoktatási Intézmény), III. helyezett Makó csapata (Pápay Endre Óvoda, Általános iskola, Szakiskola, Diákotthon), IV. helyezett Hódmezővásárhely csapata (Kozmutza Flóra óvoda, Általános iskola, Szakiskola, Diákotthon), V. helyezett Kiskőrös csapata (Integrált Közoktatási Intézmény).