2019.02.19, Kedd

A Dél-Alföld legmagasabb kilátója van a kecskeméti dombon

admin

2013.04.23

Benkó Zoltánnak a BÁCSVÍZ igazgatójának a 70’-es években elkezdett álma alapján épült meg a kecskeméti domb a maga 15-20 emeletes magasságával. A dombhoz szükséges föld helyén maradt bányatavak alkotta tórendszer mára igazi paradicsommá változtatták a Benkó Zoltán Szabadidő Központot.

Hétfőn délután szabadtéri fitnesz eszközök avatása alkalmából a működtető Hírös-Sport Kft vezetősége meghívta a helyi sajtót, hogy bemutassák számunkra, hogy a pár hete még térdig érő hó helyén mára új büfé, megtervezett  futópálya, modern játszótér, a domb tetején két távcső… és mennyi minden valósult meg a tó panelvárosi részén.

Nézve a számos apróbb fejlesztést azért felmerül, hogy az elmúlt tíz évben miért volt mostohagyermek ez a térség, de ezt a média által elítélt fesztiválhelyszínt most ideje, hogy a média visszaadja a városnak. (!)

Zámbori Péter

A meglévő tűzrakó helyek mellé újabbat szeretnének telepíteni, az eladott éves horgászbérletek száma máris több mint kétszerese a tavalyinak, ráadásul a tó túloldalán pedig egy kemping készülődik. A domb tetején telepített távcsövek az első lépés, amit egy domb büfé követ, számos egyéb hangulatnövelő elemmel.

Állítólag visszaadják a focistáknak is a domb előtti területet, ahol a téli szomorú sorsú  jégpálya helyén strandröplabda bajnokságnak is helyszint biztosító pályát építenek….

… és még egy negyedóráig tartó felsorolásban vehetett részt a díszes társaság, a szerelmesek ligetétől, a emlékfaültetési lehetőségen át a tavon való csónakázás kialakítási szándékáig.

Nézve a felszabadultan napfürdőző külföldi diákokat a fűben elnyújtózva tényleg felmerül a kérdés, hogy az elmúlt 10 évben miért nem?

Beszéljenek a képek: