2024.04.20, Szombat

Szülői szerepre készül a Filvig család Kalocsán

2015.02.19. 06:16

Első kézből származó, örömteli bejelentésnek lehettek tanúi mindazok, akik dr. Filvig Géza önkormányzati képviselő, az előző ciklusban alpolgármester, „A képviselő másik arca” című bemutatkozó előadására érkeztek február 17-én, kedden a Művelődési Központ nagytermébe. A képviselő életútját bemutató fotósorozat azzal a tapsot kiváltó ultrahang képpel zárult, amelyen a négy éve házas dr. Filvig Géza és felesége, Hajdú Ágnes születendő gyermeke még csak embrionális állapotban látható.

Hirdetés

A sorozat harmadik, bemutatkozó előadása változatlanul sok érdeklődőt vonzott a Művelődési Központba. A képviselőt feleségén kívül édesanyja, dr. Filvigné dr. Vinczellér Ilona, apósa, dr. Hajdú Zoltán és anyósa, dr. Hajdú Zoltánné is elkísérte a végig bensőséges hangulatú, őszinte kitárulkozásra.A fotókhoz fűzött magyarázatok aztán kibontották a Kalocsán közismert és közmegbecsülésnek örvendő, apai ágon Filvig, anyai ágon Vinczellér család beilleszkedését a kalocsai közéletbe, a város mindennapjaiba. A kisgyermekkor családi szeretetről, összetartásról és kölcsönös ragaszkodásról árulkodó fotomontázsaiban fel-felvillant a Duna csillogó víztükre, a jól ismert partszakaszok, az ott zajló vízi élet, amelynek évszaktól független szeretetét a már elhunyt idősebb dr. Filvig Géza és a család barátja, Galina Zoltán oltott a felcseperedő Gézába.A Szent István Gimnáziumban eltöltött négy év nemcsak a szegedi jogi egyetemre történő sikeres felvételt alapozta meg, hanem ebben az időben szövődtek a máig tartó, valószínűleg éltre szóló barátságok is. Az egykori ifjú előtt jogász, volt uszoda igazgató, alpolgármester édesapján kívül olyan példaképek álltak, mint az ügyvéd, a családi jogban különösen sikeres ügyvéd édesanyja, akinél az ügyvédbojtár éveket is töltötte, vagy a város büszkesége, a nemzetközi művészvilágban is ismert festőművész anyai nagybátyja, Vinczellér Imre.
A hallottak alapján Németországban élő, ugyancsak jogász nővére, Ágnes és családja is bizonyosan közel áll a bemutatkozó képviselő szívéhez. Egy-egy tanárára is tisztelettel és szeretettel emlékezett dr. Filvig Géza, aki a képsorok között külön fejezetet szentelt feleségének és házasságuknak, a fészekrakás élményének.A bemutatkozó képviselő annyira tartotta magát „a politikáról ne essék egy szó sem” kéréshez, hogy szerényen még azt is elhallgatta, hogy ő a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezetének elnöke. Annyi azonban kiderült, hogy jó barátságot ápol dr. Mászáros István atyával, a helyi katolikus közösséggel, kitüntetett édesapja nyomdokaiba lépve pedig szintén tagja a máltai székhelyű Szent Sír Lovagrendnek.Dr. Filvig Géza magánéleti terveiről szólva mutatta be azt az ultrahang felvételt, amelyen szeretettel és kíváncsisággal vegyes érzésekkel várt első gyermekük még csak méhmagzatként látható, és amely szimpátia tapsot váltott ki a hallgatóság körében. Ám ha minden rendben megy, a szülők elhatározásából ez a gyermek csak az elsőszülött lesz, mert Géza és Ágnes nagycsalád alapításában gondolkodnak.

Sok sikert és jó egészséget ezekhez az igazán szép tervekhez!

Forrás: kalohirek.hu