2024.03.03, Vasárnap

Szomorú következménye lett a kalocsai önkénynek

2015.11.02. 05:16

Jelenleg teljes gőzzel nyomoz a rendőrség az elkövetők után, így még nem lehet tudni, hogy a Liob Lászlót megtámadók egyszerű rablók voltak, vagy a városi cég élén számos önkényesnek is tűnő döntést hozó vezető elleni, eléggé el nem ítélhető, népi düh váltotta ki az álrablást. 

Hirdetés

"Sajtóközlemény: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének Fidesz-KDNP képviselő csoportja súlyosan elítél minden erőszakos cselekményt, így a Vagyonhasznosító Kft. ügyvezetője elleni támadást is. Ezúton fejezzük ki együttérzésünket, egyúttal mielőbbi gyógyulást kívánunk Loibl Lászlónak. Bízunk benne, hogy a nyomozó hatóságok munkája során mielőbb fény derül az indítékra, a tettesek kilétére, és hogy e súlyos bűncselekmény elkövetőit a lehető leghamarabb felelősségre vonják! Tihanyi Tiborné, Dr. Flvig Géza, Simon Zoltán és Török Ferenc önkormányzati képviselők (Fidesz-KDNP)" Üdvözlettel: Simon Zoltán önkormányzati képviselő


A kalohirek.hu tudósítása:
Símaszkos rablók verték és kirabolták a cégvezetőt

A kertvárosi, sorházas beépítésű ingatlanok egyikében lakó, a város közéletében ismert cégvezető lakásába október 31-re virradóra három símaszkos férfi hatolt be.

A támadók miután gázspray-vel lefújták, azonnal bántalmazni kezdték a férfit, akit földre kerülve megrugdostak. Az elkövetők a lakásból két laptopot és a sértett tárcáját, benne a bankkártyákat vitték magukkal. A támadás csupán pár percig tartott.

A rendőrök már kora hajnalban nyomozókutyával követték a forró nyomot, de az csak az utca végéig tudta nyomon kísérni a szagot. A helyszíni adatgyűjtés azonnal megkezdődött, a nyomozók még szombaton a déli órákban is helyszíneltek a lakásban.


Forrás: KALOhírek

 

A sértett kivizsgálásra még akkor éjjel a kalocsai kórházba került, de meg nem erősített információnk szerint szerencsére az arcán, ajkán keletkezett külsérelmi nyomokon kívül nagyobb baja talán nem esett.

Rendőrséghez közeli, meg nem erősített információkból úgy tudjuk, hogy a Tóth házaspár elrablása, majd más helyszíneken halállal végződő bántalmazása óta Kalocsán ilyen eset nem történt.

Figyelemre méltó esemény, hogy a nyári hónapokban a helyszínhez viszonylag közel, ugyancsak sorházas beépítésű utcában fényes nappal jártak betörők, több lakásba behatoltak és értéktárgyakat vittek magukkal. Akkor az ott lakók közül többen legálisan tartható gázpisztolyt vásároltak. Az elkövetők kiléte azóta is ismeretlen.A támadók pontos motivációja egyelőre nem ismert, de a nyomozás egyik irányát szinte bizonyosan meghatározza, hogy 

A CÉGVEZETŐT A LEGNAGYOBB KÖZÖSSÉGI OLDALON SZEMÉLYESEN TETTÉK FELELŐSSÉ, AMIÉRT A KÖZTULAJDONBAN LÉVŐ CÉGEKTŐL OTT RÉGEBBEN DOLGOZÓ EMBEREKET BOCSÁTOTT EL.

E verzió szerint a támadók a rablást csak álcának használhatták, a bűncselekmény elkövetését a bosszúállás, esetleg más okok motiválhatták.

Információnk szerint a lakásba történő bejutást könnyítette, hogy 

AZ AJTÓ NEM VOLT KULCSRA ZÁRVA.

A témára a hivatalos tájékoztatást követően visszatérünk.

 

Galéria

KalocsaKözélet