2024.04.19, Péntek

Számítógépeket kaptak az ÉNO-sok

2013.06.24. 18:18

Számítógépeket ajándékozott a Kalomédia Kft. az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának (ÉNO). Jó helyre kerültek a használt, de kitűnő állapotú gépek: az eddigi egy helyett, innentől négy gépen futhatnak segítő, fejlesztő játékok.

Hirdetés

Mint azt már biztosan sokan tudják, június 1-jétől új helyen, a Szent István király utca 37. szám alatt (az 56-os park sarkában, a Piros Arany hátsó bejárata mellett) várja a Kalomédia Kft. az olvasókat és ügyfeleket.

A szerkesztőség költözésekor technikai eszközeik állapotát is felülvizsgálták, és mivel a jövőben újabb fejlesztéseket terveznek, print és online felületeiken egyaránt, így jó állapotban lévő, de már sokat szolgált számítógépeiktől búcsút vettek és átkísérték őket az ÉNO-ba, ahol nagyon örültek nekik. Eddig egy gépen tudtak tanulni az ott élők, ám mint kiderült, igény többre is lenne.

- A költözés során korszerűbb informatikai eszközökre tettünk szert, így néhány eddig használt, de még most is kitűnő állapotban lévő számítógépünket úgy gondoltuk elajándékozzuk. Ezeket adtuk most át az otthon lakóinak, és úgy gondolom, hogy nem is találhattunk volna ettől jobb helyet a gépeknek– hangzott el ügyvezetőnktől a Malom utcai épületben, ahol a leglelkesebbek már használatba is vették a számítógépeket.
Cégünk ügyvezetőjének Juhász Ágnesnek, hétfőn délelőtt Novák Zsuzsanna, terápiás munkatárs köszönte meg a hasznos eszközöket, aki elmondta, hogy a három gépnek köszönhetően esélyük nyílt arra, hogy minden héten számítástechnikai foglalkozásokat tartsanak.

Mint kiderült, a számítógép a terápiás gondozók hatékony segédeszköze a különböző fejlesztő foglalkozásokon. A számítógép sikeresebbé teheti az oktatás és nevelés folyamatát, lehetőséget adhat a sajátos nevelési igényűeknek arra, hogy könnyebben, eredményesebben tanuljanak.
– Volt, aki már otthonról hozott ismereteket, de van olyan gondozottunk, aki most ismerkedik a számítógép be- és kikapcsolásával. Az összlétszámból 15-16 személy, akik használni tudják a gépeket, és már a heti rendbe is beépítettük, hogy keddenként forgószínpad szerűen foglalkozásokat is tartunk – avatott be a tervekbe Novák Zsuzsanna, aki azt is felvázolta, hogy mi mindenre tudják majd használni a számítógépeket. - Olyan programokat szereztünk be, amelyekkel a közlekedést, a lakóhely ismeretét, az olvasás és íráskészséget tudják fejleszteni, de a számolás területén és a tér-irány orientációban is nagy lépést tudnak előre tenni – tudtuk meg a foglalkozások célját az intézmény munkatársától.

A fent elhangozottakat pedig már az átadást követő percekben igazolni látszott a lakók lelkesedése, mert szinte még véget sem ért az átadó ceremónia, rögtön ment a Manó Kaland című CD a lejátszóba, és kezdődött a különóra…