2021.04.11, Vasárnap

Kalocsa a hazai ügyészek fővárosa

2015.10.28. 04:54

Polt Péter legfőbb ügyész adta át a Kalocsai Járási Ügyészség 318,8 millió forintos beruházással elkészült új épületét kedden Kalocsán - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

Schmidt Gábor tájékoztatása szerint a beruházás teljes összegét az ügyészség költségvetése biztosította. A 21. század igényeihez igazodó, háromszintes épületben megfelelő méretű irodákat, tömbösített irattárat, valamint kihallgató- és kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki.
    A 638 négyzetméter hasznos alapterületű épülethez tartozik egy zöldfelületű belső udvarban kialakított zárt parkoló is.


    Polt Péter a közlemény szerint ünnepi beszédében kiemelte, hogy a beruházás egy 2000-ben indult folyamat része. Célként fogalmazta meg, hogy az ügyészség infrastrukturális szempontból is megfeleljen a kor követelményeinek, mivel minőségi munkát ilyen körülmények között lehet a legjobban végezni. Hozzátette, mindez pénzkérdés is, de olyan haszna van, amely társadalmi szinten felmérhetetlen és sokszorosan megtérül.
    A járási ügyészség évtizedekig egy átfogó felújításra szoruló épületben működött, ahol az elhelyezési körülmények szűkösek voltak, nehezítették a munkavégzést. Az új székház közbeszerzés keretében épült fel. A helyszíni kivitelezési munkák 2014. május 15-én kezdődtek el és 2015. június 22-én fejeződtek be. Az ügyészség dolgozói 2015. szeptember 1-jén vehették birtokba az új épületet.
mti

Galéria

KalocsaMegye