2023.06.04, Vasárnap

Filvig Géza Kalocsa KDNP: Nem adjuk fel, nem adom fel!

2015.10.22. 05:45

A kalocsai városvezetés a megválasztása óta eltelt szűk esztendő során egyre élhetetlenebb helyzetbe hozta az egyébként sem túl rózsás helyzetben lévő város lakosságát. Dr. Filvig Géza a város korábbi alpolgármestere, jelenleg egyéni választási körzetben megválasztott képviselője, mint a kissebbségben lévő frakció tagja a városi testületi ülésen egyfajta szélmalomharcot vív esetenként, hogy a a város működését legalább a törvényesség keretein belül tartsa.  Szerdán este, Mák Kornélnak a KDNP megyei elnökének a támogatásával, a városi KDNP sajtótájékoztatót szervezett a kalocsai Hunyadi utcai hittanteremben a térségben elő fiatalok érdekeinek a képvisletében, ahol jelen volt a KDNP megyei elnökségén túl Font Sándor a Fidesz-KDNP térségi parlamenti képviselője is. A tájékoztató keretében lehetőséget kapott a megszólalásra Farkas Péter, aki 2007-óta vesz részt a térség ifjúságpolitikájának a szervezesében, ami által jelenleg Bács-Kiskun megye legszervezetebb jobboldali ifjúsági szervezetének, a kalocsai IKSZ-nek (Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség) az elnöke. Farkas Péter hosszasan részletezte, hogy milyen károkat okoz a térségben, hogy a korábbi ciklusban elkezdett, mára teljesen visszafejleszetett "Kalocsa hazavár" program helyett sincs semmi, ami arra bíztatná a több ezer Kalocsáról elköltözött fiatalt, hogy térjen vissza a városba, a térségbe. 
Filvig Géza elmondta, hogy ne legyen kétsége senkinek sem afelől, hogy a kalocsai ifjúság jövőjének a kérdése egyben Kalocsa jövőjének a kérdése is. Beszámolt róla, hogy a helyi testületi üléseken rendszeresen kér magyarázatot a város vezetőjétől ebben a kérdésben is, de a kérdéseire elkerülő válaszokat, sőt nem egy esetben elvtelen politikai támadásokat kapott eddig. Miközben vitathatatlan, hogy a korábbi vezetés által működtetett városi tulajdonú vállalkozások rendkívül jó terepet adtak arra, hogy a fiatal, jól képzett szakemberek munkához jussanak és ne kényszerüljenek arra, hogy elhagyják a várost családosan is akár.
Dr Filvig Géza a város jelenlegi vezetői számára is üzent a szerda esti tájékoztatón, ugyanis kijelentette, hogy mind a helyi KDNP nevében, mind a saját nevében, hogy a város érdekében való politikai tevékenységet "Nem adják fel, nem adja fel!"
Fejlődik a KDNP Bács-Kiskunban is

Semjén Zsolt a KDNP országos elnöke, miniszterelnök-helyettes, több alkalommal kijelentette korábban, hogy a KDNP köti a keresztényi alapokhoz a Fidesz-KDNP pártszövetséget. Talán ennek a személéletnek köszönhetően a kereszténydemokra ökomenikus párt iránt egyre szélesebbkörű az érdeklődés Bács-Kiskunban is. A 2015 év elején lezejlott megyei elnökválasztás során megválasztott Mák Kornél megyei elnök szerdán este is kihasználta a lehetőséget, a sajtótájékoztatót követően is jelen lévő  városi szervezet vezetői számára tartott ülésen, hogy beszámoljon arról a dinamikus fejlődésről, ami az elmúlt szűk év során történt a megyei pártszervezetben. Egyben felvázolta a megyei KDNP fejlődési koncepcióját.
Majd  Font Sándor rövid, de annál impozánsabb prezentációt tartott arról, hogy 2010-óta milyen átfogó eredményeket ért el a Fidesz-KDNP kormányzat. 
A szerda esti tájékoztató mérföldkőnek számít a kalocsai KDNP életében, hiszen eddig az érseki városban és térségében működő szervezet döntően a Fidesz árnyékában politizált, de a szerda este megmutatta, hogy jelenleg Kalocsán a legjelentősebb ellenzéki szervezet a dr. Filvig Géza által vezetett helyi KDNP, amelyet a Fidesz tagjai az országos pártszövetség alapján is támogatnak. 
Jól látható, hogy ha ez a tudatos folyamat nem törik meg, akkor a jelenlegi, végtére is baloldali kalocsai polgármester Bálint József és a mögötte áll ingatag politikai formáció komoly kihívóra számíthat 2018-ban, hiszen a helyi KDNP első emblematikus fellépés nem a városban szokásos köldöknézegetéssel lett megtöltve, hanem mindjárt a térség fiataljai érdekében zajlott. 
Persze nincs kizárva, hogy a túlpolitizált Kalocsán előbb kerül sor egy helyi választásra, hiszen attól már nagyon sokaknak kezd elege lenni a városban, hogy a jelenlegi vezetés nagyon sok "érdekes" gazdasági húzása mellett visszaszerződtette óriási fizetésekkel a régi SZDSZ-es partizánokat, százszámra küldik el a városból a fiatal, a városért is tenni akaró embereket és szemmel láthatóan a Bálint féle koncepció vége valahol a szakadék legaljára kergeti Kalocsát.

Így a fiatal kora ellenére számos esetben a felelős politikusi arcát megmutató dr. Filvig, aki mögött láthatóan teljes mellszélességgel ott áll a KDNP-n és a Fidesz-n kívül a józan ész is, jó eséllyel még egy megmenthető Kalocsát örököl hamarosan!
Oltyán József 

Galéria

KalocsaKalocsa