2023.12.11, Hétfő

A kalocsai kórházigazgató a nyugdíjazását kérte

2015.09.02. 06:00

Érdekes, hogy most, amikor az elmúlt évek átalakítási viharai lecsendesülni látszanak mennyien érik el hirtelen a nyugdíjas kort - Augusztus 28-án dr. Svébis Mihály főigazgató intézményi értekezlet keretében, egy gyönyörű virágcsokor átnyújtásával köszönte meg a nyugdíjba vonuló dr. Vadász Máriának, a Kalocsai Szent Kereszt Kórház főigazgató-helyettesének sikeres munkáját, az intézmény megmentése érdekében tett erőfeszítését, a kórház fejlődő pályára állítását. A főigazgató egyben bemutatta a kecskeméti megyei kórházból érkező dr. Mócza György főorvost, akit a kórház vezetésével bízott meg.

Hirdetés

Dr. Svébis Mihály méltatásában kitért arra, hogy dr. Vadász Mária rendkívül nehéz helyzetben állt az intézmény élére, vezetése alatt a csőd közeli helyzetből stabilizálódott a kórház gazdálkodása. Visszaállították a gyermekosztályt, korszerűsödött a kórház struktúrája és új orvosok érkeztek. Számos sikeres pályázat indult és fejeződött be, ezen erőfeszítések nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a nagy múltú kalocsai kórház immár biztos anyagi és szakmai alapon tekinthet a jövőbe.

A főigazgató egyben bemutatta Mócza György főorvost, akit szeptember 1-jétől bízott meg a kórház vezetésével. Mint elhangzott, alapos tájékozódás után dr. Mócza Györgyöt tartja a legalkalmasabbnak a főigazgató-helyettesi feladatok ellátására. Miután dr. Mócza György köszöntötte az intézményi értekezlet résztvevőit, azt ígérte, rövid időn belül konkrét vezetői elképzeléseit is ismerteti.

Dr. Vadász Mária felszólalását szó szerint közöljük:

„Mindenekelőtt a kinevező egykori önkormányzat képviselőinek köszönöm, hogy kinevezésemmel bizalmat szavaztak személyemnek és annak a programnak, melyet a kalocsai kórház megmaradása, fejlődése érdekében nyújtottam be, és elkötelezettséggel igyekeztem vezetői munkám során megvalósítani.

A kihívás nem csak a konszolidált működés és a gyógyító ellátások fejlesztése volt, de meg kellett harcolni a kórházért kívül és belül is.

Köszönet illeti az egykori és a jelenlegi országgyűlési képviselőket, dr. Semjén Zsoltot és Font Sándort, akik töretlenül hittek a kórház létjogosultságában és támogatták, támogatják törekvéseinket.

Az integrációs folyamat 2013-ban már konszolidáltabb körülmények között érte kórházunkat, de még számtalan teendő maradt.

Köszönet a Bács-Kiskun Megyei Kórház vezetésének, hogy az integráció megvalósulását követően mindent megtett a fejlesztési források megszerzéséért, a kórházi infrastruktúra megújulásához szükséges beruházás megindításáért. Kívánom, hogy sikerrel befejeződjön és a kórház egyre javuló feltételek között szolgálhassa a térség mintegy 70000 lakosát.

Köszönetet mondok mindazon munkatársaimnak, akik egyetértettek a kórház jövője érdekében kitűzött célokkal, végig együttműködőek és lojálisak voltak, akik partnerek voltak az innovatív megoldások megvalósításában. Kiemelten szeretném a Főorvosi Kar és a vezetőtársak támogató munkáját megköszönni.

Kórházunk neve: Szent Kereszt, hűen tükrözi mindennapjaink, a jelen és jövő küzdelmeit a szolgálatba állók számára. Őszintén bízok benne, hogy ezt a nemes szolgálatot hittel és odaadással fogják folytatni betegeink, és a járás lakossága érdekében.

Jómagam 40 évi szolgálat, 30 évi főállású egészségügyi vezetői, ebből 15 év főigazgatói poszton betöltött munka után köszönök le és vonulok nyugdíjba, de ez nem jelenti azt, hogy feledésbe merül a hivatásom, ezért akik úgy érzik majd, hogy segíteni tudok valamiben, azok megtalálnak. Jó szívvel ajánlom fel akár emberi, akár szakmai segítségemet a továbbiakban is.

Az új főigazgató-helyettesnek nagyon sok sikert és jó egészséget kívánok az előtte álló feladatokhoz.

Kedves Kollégák! Kedves Vezető Társaim! Kedves Munkatársak!

Köszönöm a munkátokat, a munkájukat. Kérem, higgyenek a kalocsai kórház jövőjében, és végezzék felelősségteljesen, magas szakmai színvonalon a beteggyógyítást és ne feledjék, hogy a tenger is cseppekből áll, és milyen hatalmas erő lakozik benne.

Mindenkinek kívánok munkájában és magánéletében sikereket, örömöket és jó egészséget!

Tovább, előre, Szent Kereszt Kórház!”

Forrás: kalohirek.hu