2024.04.19, Péntek

Negyedik Agrár Expo Kiskőrösön – Kalocsai és környékbeli termelők részvételével

2013.04.05. 18:41

Április 13-14-én negyedszer kerül megrendezésre Kiskőrösön az a kiállítás, amelyen Bács-Kiskun megye számos térségének mezőgazdasági termelői és a mezőgazdaságra épülő feldolgozóipar mutatkozik be évről-évre.

Hirdetés

– Körülbelül a tavalyi létszámmal leszünk ott az expón, a csapat magja is nagyjából azonos, bár még nem végleges a résztvevők listája – tudtuk meg Stadler Ferenctől, a Kalocsai Városmarketing Kft. ügyvezetőjétől.
– Tizenöt standunk lesz, de valamivel kevesebb kiállító, így lesznek olyan kiállítóink, akik több standon is megjelennek. A kínálatban többnyire különféle élelmiszerek, termelői méz, bionektárok, szárítmányok, lekvárok, hús és hentesáruk szerepelnek, de lesznek standjainkon tészták, tönkölybúzából készült élelmiszerek, sütő- és édesipari késztermékek, laskagomba, savanyúság és mézeskalács is. Nem hiányozhatnak a sorból a fűszerpaprika-őrlemények, más paprikakészítmények és a fűszerpaprika vetőmag sem – tájékoztatott Stadler Ferenc.

A kalocsai felhozatalt színesítik majd porcelántárgyak és más kézműves termékek, és hímzésből, pingálásból, tojásfestésből élő bemutatót is láthatnak, akik jövő szombaton vagy vasárnap fölkeresik standjainkat a kiskőrösi Városi Sportcsarnokban.

Az expót 10 órakor Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára nyitja meg, majd gazdafórum lesz, Palkovics Péter, az MVH elnökének és dr. Simon Péter, a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum vezérigazgató-helyettesének előadásával. A szakmai programok mellett változatos kulturális műsor is színesíti a vásárt, az Irigy Hónaljmirigy vasárnapi koncertjét követő, 18 órai zárásig.