2021.03.07, Vasárnap

Az internet veszélyei gyermekeinknél

2016.02.12. 11:45

A Biztonságos Internet Napon számos iskolában tartottak figyelemhívó előadásokat a Bács-Kiskun megyei rendőrségi bűnmegelőzési szakemberek. A sok tanulságos videoanyag közül egy kiskunhalasi középiskolás diák nyert el kiváló eredményt.

A rendőrség prevenciós tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít az internet veszélyeiről történő tájékoztatásra, valamint az online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatának elősegítésére. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadói és tanácsadói, valamint az iskolarendőrök megyeszerte, folyamatosan kiemelt figyelmet fordítanak az oktatásaik során arra, hogy a diákokat tájékoztassák az interneten történő barangolás, a közösségi oldalakon történő ismerkedés és a „chatezés” során jelentkező veszélyekre.

Ebben az évben világszerte 2016. február 9-én került megrendezésre a Biztonságos Internet Nap. Magyarországon idén a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat koordinálta az eseményeket. Az általuk kiírt, az internet veszélyeiről szóló videópályázaton a kiskunhalasi Bibó István Gimnázium 10. osztályos tanulója, Szakál Mátyás a középiskolás kategóriában az előkelő 2. helyezést érte el.

Az előadók minden lehetőséget kihasználnak, hogy a szülőket és a pedagógusokat is tájékoztassák arról, milyen veszélyekkel jár a személyes adatok, fényképek interneten való közzététele. Ismertetik azokat a jogsértéseket, amelyek a felelőtlen internethasználat során bekövetkezhetnek és bemutatják azt is, milyen módon kerülhető el az áldozattá válás.

forrás: police.hu

Galéria

Megyeinternetveszélybiztonság