2024.06.25, Kedd

Bács megye ízei Gyulafehérváron

2016.05.26. 09:06

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat meghívást kapott a múlt hétvégén az erdélyi Gyulafehérváron megrendezett Fehér Megyei Ízek Vásárán való bemutatkozásra.

Hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat meghívást kapott a múlt hétvégén az erdélyi Gyulafehérváron megrendezett Fehér Megyei Ízek Vásárán való bemutatkozásra. A meghívás apropója Bács-Kiskun és Fehér megye testvérkapcsolatának erősítése, a megyék közötti együttműködések ösztönzése, a hazai ízek megismertetése volt. A Bács-Kiskun megyei delegációt Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke vezette.

A színvonalas gasztronómiai fesztivált immáron hetedik alkalommal rendezték meg, melyre csak a tradicionális termékeket felvonultató erdélyi termelők kaptak meghívást. Magyarországot a Kamra-túra Egyesület mellett még Tajti Zoltán, Tolna megyei méhész képviselte. A nagy múltú történelmi városban otthont kapó eseményen több ezer látogató vett részt.

A magyar stand gazdag kínálata méltón reprezentálta a Homokhátság kiváló termékeit. Az érdeklődők megkóstolhatták a tradicionális mangalicából és szürke marhából készült füstölt árukat, Molnárné Kárász Rita szörp különlegességeit, Börönténé Molnár Melinda homoktövisből készült ivóleveit, Kissné Kézér Edit natúr leveit. Hatalmas sikert arattak Nemes Mátyás biogazda különleges zöldség szárítmányai. A vásárlátogatók megtapasztalhatták, milyen ízűek a fodros kel, fénygyökér, paprika, paradicsom, cékla aszalványok, Szombatiné Tóth Katalin mézei, valamint Gyöngyösi Sándor Európában is egyedülálló ganoderma gombából készült termékei. A standon bemutatásra kerültek még házi száraztészták és lekvárok is.

A vásár minden évben lehetőséget biztosít térítésmentesen az idejében bejelentkező Bács-Kiskun megyei termelőknek a részvételre. Látva a magyar termékek kinti népszerűségét, bízunk benne, hogy a vásáron való bemutatkozással megint csak tettünk azért, hogy Bács-Kiskun ízeit minél többen megismerjék és megszeressék.

MegyeFehér Megyei Ízek VásárBács-Kiskun megyei termelőkHomokhátság