2024.05.20, Hétfő

Választmányi ülést tartott Baján a megyei KDNP

2013.12.08. 16:36

Szombaton este Baján tartotta a megyei KDNP a szokásos évzáró választmányi ülését, ahol megjelent dr. Kovács Miklósné dr. Molnár Ilona frissen kinevezett helyettes államtitkár, a párt megyei elnöke Szabó Sándor és Baja polgármestere Zsigó Róbert a Fidesz városi elnöke. Mák Kornél a párt megyei alelnöke Kecskeméten a második főtéri gyertyagyújtást végezte, illetve a zord időjárás miatt többen nem tudtak részt venni az eseményen.

Hirdetés

dr. Kovács Miklósné dr. Molnár Ilona

Mi a véleménye a KDNP-ről és annak a  Bács-Kiskun megyei szervezetéről?

Nem véletlen, hogy életem első pártja a Kereszténydemokrata néppárt, amibe, a megalakulását követően hamarosan beléptem. A KDNP egy elvi típusú párt és ez azért érdekes, mert ez különleges. Én ezt nagyon fontosnak tartom, bár éppen ezért nem fogunk soha egy nagyon nagy létszámú párt lenni. A lényeg az, hogy összetartozunk, és a közös elveket közösen képviseljük. A célunk, hogy a politika egy olyan irányba vezesse az ország szekerét, amelyben a jó győz, miközben a keresztény értékek, a szeretet, a békesség, a türelem megjelenik a mindennapjainkban.

A KDNP Bács-Kiskun megyei szervezete az országban egy elismert és jól működő szervezet, természetesen a kecskeméti városi szervezettel különösen jelentős a szerepe, ahol mi munkálkodunk a saját korlátozott erőinkkel. A Bács-Kiskun megyei rendezvényekre mindig örömmel jövök, mert barátokra találunk, egymásra találunk, egymást megerősítjük.

Ön nem régen kapta meg a helyettes államtitkári kinevezést, milyen új feladatokat kapott?

A területi közigazgatásért felelős helyettes államtitkári kinevezést kaptam meg 2013. október elsejétől. Ez a munka számomra azért nem idegen, mert már Bács-Kiskun megyei főigazgatóként azt csináltuk, aminek most a felsőbb irányításának a részvevője lehetek. A kormányhivatal működésének a biztosítása, összehangolása, az igazgatás egészének a javítása, fejlesztése a közös feladatunk. Két helyettes államtitkár és egy miniszteri biztos segíti Szabó Erika államtitkárasszony munkáját és igazából együtt és egyformán gondolkozunk, együtt lélegzünk.

Azzal, hogy Szabó Erika államtitkár kiskunhalasi, Ön pedig kecskeméti, Bács-Kiskun megye túlsúlyba került az államtitkárságon, milyen előnye lehet ebből a megyének?

Ebből előnye nem származik. Igyekszünk mindig a tények és az igazság, az egyforma megítélés elve mentén munkálkodni. Tehát ez előnyt nem, legfeljebb esetleg hátrányt jelent, mert jobban ismerjük a belső rendszert, így időnként a hibákat is könnyebben észrevesszük, de igazából azt gondolom, hogy a Bács-Kiskun megyei képviselet Szabó Erika államtitkárral az élen az éppen azt az eszmeiséget viszi tovább, amit én szeretek, tisztelek, szeretném csinálni.


Szabó Sándor a KDNP Bács-Kiskun megyei elnöke


A megyei szervezetünknél hagyomány, hogy az év utolsó választmányi ülését Baján rendezzük meg. Ilyenkor a vendégül látja a párt a megyei szervezetek vezetőit.  Ez az ülés alkalom arra is, hogy a bajaiaknak megköszönjük a bajai kampány során végzett munkájukat. Várhatóan a jövő héten kerül a KDNP és a Fidesz választási pártszövetségének az aláírására, amit Semjén Zsolt és Orbán Viktor tesz meg. Ennek az egyik nagyon jelentős eleme, miszerint a jövőben az összes jelöltnél a pártszövetség értelmében felkerül a KDNP is.

Ebben az évben még december 21-én Kecskeméten a Bozsó házban tartjuk a Varga László emlékestet, ahol az idén is átadásra kerülnek a Varga László díjak.

Zsigó Róbert Baja polgármestere

Mi a véleménye erről az eseményről és a pártszövetség bajai működéséről?

Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Minden évben meghívást kapok Baján a KDNP megyei szervezeteinek egy ülésére, évzáró vacsorára, és amikor csak tehetem részt is veszek rajta. Azt tudni kell, hogy a városban a Fidesz és a KDNP együttműködése zavartalan. Az önkormányzatban is képviselő tag a KDNP, külső bizottsági tagot is delegál, illetve együtt dolgozunk a helyi közéletben. Szándékosan nem politikát mondok, mert nem csak a pártpolitikában, hanem hogy mondjak egy példát: Zöldné képviselő asszony a karitatív szociális ügyeknek a tanácsnoka is, és így a karitatív ügyekben, az Önzetlen Segítség program ügyében, hogy segíteni tudjunk a rászoruló elesett embereknek, sok segítséget kapunk tőle. Illetve nagyon sokszor működünk együtt anyagai támogatási ügyekben is.

Ön szerint lehet-e jobb az együttműködés?

Szerintem olyan dolog, ami ne lehetne egy kicsit jobb, olyan nincsen. Biztosan lehet jobb, de azért azt is hozzá kell tenni, hogy hosszú évek óta tart már ez az együttműködés a KDNP és a Fidesz között. Az a kérdés, hogy bizonyos helyzetekben mit jelent az egyáltalán, hogy jobb együttműködés. Én most azt gondolom, hogy a két szervezet együttműködése megfelelő, azért, mert nem csupán szervezetek közötti, hanem emberek közötti ez az együttműködés.