2020.02.28, Péntek

Paprikás hangulat következik Baján !

2015.01.19. 05:50

Fercsák Róbert polgármester minden évben kiveszi részét a munkából  Az ország hat legjobb téli gasztronómiai fesztiválja közé sorolta a Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivált az itthon.blog.hu felület. Az előkelő listán olyan nagy múltú rendezvényekkel osztozunk, mint a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang, mellette pedig megtalálható a VIII. Mangalica Fesztivál (Budapest), a VI. Fonyódi Kolbászfesztivál, a VII. Országos Fánkfesztivál (Nagykanizsa) és a III. Budapesti Halfesztivál.

Fercsák Róbert polgármester szerint a siker a bácskai hústermékeknek és a hagyományos recepteknek köszönhető: – A Bácskai Hurka- és Kolbászfesztiválnak még nincs évtizedes múltja, mindössze nyolcadik éve szervezzük meg. Ilyen rövid alatt ekkora eredményt elérni dicséretes dolog. Azzal a céllal vágtunk bele a rendezvénybe, hogy felélesszük és széles körben is ismertté tegyük a kitűnő bácskai hústermékek tradicionális receptjeit. Bekerülni az országos legjobbak közé: ez azt jelzi, hogy nagyon jó az irány, és mindent megteszünk azért, hogy megőrizzük ezt az előkelő helyet.

Sül a kolbász, sokan várjákSül a kolbász, sokan várják

Azt gondolom, a hústermékeink minősége és a hagyományos receptek felélesztése meghozza majd a maga gyümölcsét a helyi vállalkozások számára, és ebből a városnak, illetve a környéknek is haszna származik – értékelte a polgármester. Ugyanakkor elárulta: az idei fesztivál is tartogat meglepetéseket. – Idén újdonsággal is készülünk, különlegességgel fogjuk kiegészíteni a fesztivált. 2015-re meghirdettem az egészségesen élő bajai családok évét, ennek jegyében az év összes városi rendezvényének lesznek az egészséges életmódhoz kapcsolódó részei. A kolbászfesztiválra is hívtunk olyan résztvevőket, kiállítókat, akik az egészséges táplálkozás irányába történő nyitást mutatják majd be – ígérte a polgármester.
A VIII. Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál február 7-én a Szentháromság téren várja a gasztronómia szerelmeseit.
Sándor Boglárka

Kedves vendégekkel a tavalyi fesztiválonKedves vendégekkel a tavalyi fesztiválon