2021.06.18, Péntek

Megújult a Lőkert-sori óvoda

2013.09.19. 17:14

Ünnepélyesen átadták tegnap a felújított Lőkert-sori óvodát. A mintegy 130 millió forintos beruházás révén korszerű, a 21. századnak megfelelő intézmény áll a gyermekek és a dolgozók rendelkezésére sószobával. Zsigó Róbert polgármester, Baja és térsége országgyűlési képviselője köszöntőjében hangsúlyozta: decemberi látogatásakor még más körülmények fogadták.

– Minden érintettnek köszönöm, hogy egy kívül-belül teljesen megújult épületet adhatunk át. Büszkék lehetünk a szép, kibővített óvodára, melyben immár megfelelő körülmények fogadják a gyermekeket és a dolgozókat. A beruházás jó példa arra, hogy a bajaiak, amennyiben hagyják őket dolgozni, kiváló teljesítményre képesek!
Rádóczi Valéria, a városfejlesztési osztály vezetője elmondta, hogy az unió által 95 százalékban támogatott beruházást férőhelybővítésre, eszközökre és infrastruktúra-fejlesztésre fordították. Tavaly ősszel aláírták a támogatói szerződést, tavasszal pedig megkezdődött a kivitelezés. – A változó jogszabályi feltételeknek is meg kellett felelni. Gondot okozott például az alagsori tornaszoba, melyhez veszélyes lépcső vezetett. Ez a probléma is megoldódott a fejlesztés során, új tornaszoba épült. Két új, összenyitható csoportszoba, sószoba áll rendelkezésre, de az energetikai felújítás is megtörtént.
Máczné Kovács Magdolna intézményvezető arról számolt be, milyen hatással van a felújítás az óvoda életére. – Köszönjük, hogy ilyen csodálatos óvodába járhatnak a gyerekek. A bővítés révén 5 csoportba 125 kicsi jár. Legnépszerűbb a sószoba, gyakori a sorban állás. Nagyon hasznos, hiszen úgy óvhatjuk a gyerekek egészségét, hogy észre sem veszik, hiszen közben játszanak, mesét hallgatnak. Ugyanakkor az is fontos, hogy a régi épületrész megújult. Rendezték továbbá az udvart, ahova új játékok kerültek – emelte ki az intézményvezető.