2024.04.15, Hétfő

Felelőtlen résztolvajokat fogtak Bajánál

2013.06.08. 06:03

Egy alumínium STOP tábla ellopása is tragédiát okozhat, de a pörbölyi katasztrófa után Bajánál ellopni egy vasúti jelzőberendezés rézkábeleit, felér egy terrorcselekménnyel.

Hirdetés

Az árvíz miatt lezárt területre akartak bemenni

 Elfogták azt a két fiatalkorú férfit, aki a vasúti jelzőkészülékből rézdrótot lopott el.

 Baja mellet, Dunafürdőnél az árvíz miatt lezárt területen lévő zárópontnál szolgálatot teljesítő két bajai járőr igazoltatta azt a két fiatalkorú férfit, akik a lezárt területre akartak bemenni 2013. június 7-én 16 óra 20 perckor. A fiatalokat igazoltatták, majd ruházatuk átvizsgálásakor bűncselekmény elkövetésére utaló tárgyakat találtak, csípőfogót, baltát, és rézvezetéket.

A 15 és 16 éves bátaszéki fiatalokat előállították a Bajai rendőrkapitányságra, ahol meghallgatásukon elmondták, hogy az 551-es út és Baja – Bátaszék vasúti vonalhoz csatlakozó ipari vágány kereszteződésében lévő jelzőkészülékből a réz kábeleket ellopták.

A két személyt gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrségen, ahol a bűncselekmény elkövetését elismerték. Ellenük lopás vétség és a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomozás indult.

Az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal küldik meg a Kecskeméti Járási Ügyészségre.

 

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság