2024.04.15, Hétfő

Épülhet az új pavilon

2013.07.15. 11:04

Aláírták a kivitelezési szerződést pénteken, így hétfőn megkezdődnek a munkálatok, új épületet húznak fel a Bajai Szent Rókus Kórházban. Tóth Gábor főigazgató főorvos emlékeztette a jelenlévőket: 2010-ben írták alá a támogatói szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel a 3,3 milliárd forintos nyertes pályázat okán.

Hirdetés

A harmadik közbeszerzés sikeresnek bizonyult, a kivitelező a kiskunhalasi Modinvest Kft. és a bajai Emel Kft. – Sokakban felmerült, lesz-e egyáltalán valami a beruházásból. Én végig bíztam benne, s immár bizonyossá vált: kezdődik az építkezés. Örömteli, hogy a nyertes konzorcium két tagja Bács megyei. Kivitelezésre 2,7 milliárd forint áll rendelkezésre, a cégek figyelni fognak a minőségre – közölte a főigazgató. Beszámolt arról is, hogy az elmúlt 2,5 évben 22 orvos érkezett, miközben senki sem ment el. Ráadásul többekkel előszerződésük van, ők már az új épületben dolgoznak majd.
– Jó hír, hogy kezdődhet a munka. A két eredménytelen közbeszerzésnek anyagi okai voltak. Miután a kormány 600 millió forinttal kiegészítette a beruházásra fordítható összeget, már érkeztek megfelelő árajánlatok. Gyakorta felmerül a kérdés: megnyerni vagy megvalósítani nehezebb egy pályázatot? Nos, mindig kiderül, hogy megvalósítani! Az egészségügy fő célja a betegek segítése, ellátása, gyógyítása. Erre lesz mód az új kórházi épületben Baján – mondta el Zsigó Róbert polgármester. Fercsák Róbert alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a kórház működésében a szakmai munka mellett a körülmények is nagyon fontosak. – A városvezetés támogatja a kórház fejlesztési elképzeléseit. A nívós szakmai munka valamennyi bajai és környékbeli lakos számára jó.
A munkálatok hétfőn kezdődnek. Németh Miklós, a Modinvest Kft. igazgatója arról számolt be, hogy a pályázatban foglaltaknak megfelelően szervezik meg a közlekedést a kórházban. – A zaj és egyéb hatások picit hatással lehetnek a kórházi dolgozók munkájára, de igyekszünk a lehető legkevesebb gondot okozni. Megtiszteltetés, hogy az Emel Kft.-vel mi nyertük a közbeszerzést, minőségi munkával háláljuk meg. A szerződést Tóth Gábor főigazgató főorvos, valamint Németh Miklós és Mezei Gábor ügyvezető igazgató írta alá.