2022.06.25, Szombat

Bemutatkozik Bácsalmás és környéke

2016.06.09. 08:59

Minden hónap első péntekén Bács-Kiskun megye egy-egy járása mutatkozik be Kecskeméten, a Megyeháza előtt. Elsőként a Bácsalmási járás hozza a megyeszékhelyre finomságait, kézműves remekeit, turisztikai látnivalóit június 10-én, pénteken.

 

Biztos vagyok benne, hogy nem csak az ország más régióiban élőknek, hanem a helyieknek is tud újat mutatni ez az ezerarcú megye. Talán azt gondolja, már ismeri, de sétált már a hajósi kastély mesébe illően szép kertjében? Megmártózott már selymes gyógyvizünk egyikében? Tudta, hogy Bugacon világviszonylatban is páratlan régészeti kincsre bukkantak a tudósok, vagy hogy Szankon kézzel készítik a konyakos meggyet?

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elindítja „Bács-Kiskun a mi megyénk” elnevezésű rendezvénysorozatát, melynek során minden hónap első péntekén egy-egy járás mutatkozik be Kecskeméten. Az adott járás felfedi természeti-, turisztikai- és tárgyi értékeit, hagyományait, házi, tájjellegű termékeit.

Bácsalmási kékfestő

Az eseménysorozat június 10-én, pénteken indul, elsőként a Bácsalmási járás mutatkozik be. Különleges ízvilágú termékek, élő tambura zene, kézműves bemutató, HÍR-védjegyes Madarasi pálinkakóstoló, az Ízes Bácska süteményei és a 3-tó Vidékének turisztikai bemutatója várja a látogatókat.

Helyszín: Megyeháza előtti tér (Kecskemét, Deák Ferenc tér 3.)
Időpont: 2016. június 10., 9.00-17-00 óra

Galéria

MegyeBács-Kiskunmegyei önkormányzatbácsalmásmi megyénk