2024.05.20, Hétfő

A legjobb 10 között a megyei futónők a Városligetben

2016.05.23. 12:11

A 21. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála 10350 nevezőt és fitneszbarátot számlált.

Hirdetés

Egy teljes napon át, gyönyörű időben ünnepelték a nőket, lányokat, asszonyokat, nagymamákat, anyukákat, kismamákat! A 21. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála 10350 nevezőt és fitneszbarátot számlált. Bács-Kiskun megyéből egy kunszentmiklósi és egy bajai hölgy ért célba a kiemelkedő helyek egyikén. 

A vidám, napsütéses, 24-28 fokos időben mindenki megtalálhatta a magának megfelelő futótávot, a 700 méteres családi futástól kezdve a 3x1,5 km-s váltón át az egyéni távokig, amelyek összeadásával akár 17 kilométert is lehetett teljesíteni.

A napot a 2 kilométerre vállalkozók rajtja nyitotta, előbb a kollektív nevezők, aztán az egyéni versenyzők indultak neki a városligeti körnek, s hozzájuk csatlakoztak az ugyanezen távot gyalogolva megtevő hölgyek is. Az iskolák mozgósítási versenyében a Veres Pálné Gimnázium (Budapest), a Bárdos Lajos Általános Iskola (agglomeráció) és a Kultsár István Szakközépiskola (vidék) nyert 50-50 ezer forintos Intersport vásárlási utalványt.

Az 5 kilométeres futamot Kádár-Papp Nóra, a Coca-Cola Testébresztő program nagykövete rajtoltatta el, ezen a távon a leggyorsabban - miként tavaly is - a különleges, hosszú körmeiről (is) híres Szatmári Adrienn ért célba. Ő egyébként egyike volt annak a csaknem ötszáz futónőnek, akik a 2, az 5 és a 10 kilométeres távot is bevállalták, tehát 17 kilométert teljesítettek úgy, hogy háromszor is elrajtoltak, illetve célbaértek.

Bács-Kiskun megyéből a legjobban a 30 éves kunszentmiklósi Bangó Ágnes  szerepelt, az 5 km-en 8.-ként ért célba, ideje 22.48.

A 14:30-as rajt - amikor a legtöbben, a 10 km, a 10 km párban résztvevői startoltak el - Budapest főváros főpolgármester-helyettes asszonya, Szalay-Bobrovniczky Alexandra kürtjelére indult. Az egyéniben nekivágók kétszer is elfutottak a Hősök tere mellett, s ahogy egész nap, több babakocsit toló anyuka, s rengeteg jóval fiatalabb gyermek is volt a mezőnyben. Mindannyian örömmel vették át befutóérmüket, az első a sorban - a tavalyi rendezéshez hasonlóan - a maratoni versenyszámban a riói olimpiára is készülő Staicu Simona volt.

Bács-Kiskun megyéből a legjobban a 10 km-en a 36 éves bajai Huzsvay Edit a 9. helyen futott célba (44.05).

Idén is rajthoz állt több ismert személy az egyetlen csak nőknek szervezett futógálán, többek között Andrádi Zsanett és Kovács Patrícia színésznők. A versenyen az Operaházat Fahidi Patrícia hegedű szólamvezető, dr. Főző Virág Zsuzsanna főigazgató helyettes, Gémesi Gabriella brácsaművész, Juratsek Julianna címzetes karakter magántáncosnő és Zavaros Eszter énekesnő képviselte.

A futás mellett a fitnesz is jelen volt a programban, a sportág kedvelői ismert prezenterek ingyenes óráin mozoghattak a Napozóréten: Béres Alexandra mellett színpadra lépett Borsos Peti, Gárdus Bence, Szemző-Lóránt Fruzsina és Kádár-Papp Nóra is.

Az ezeken résztvevőket és a különböző versenyszámokra nevezőket összeadva 10350-es létszámot mutatott a 21. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála.

És még egy érdekes adat a végére: ha a nevezők által megtett távokat egymás mellé tesszük, meglepően magas szám jön ki, mindösszesen 50 368 kilométert teljesítettek a hölgyek!

forrás: futanet.hu

 

 

Galéria

Megyefutás21. Coca-Cola Testébresztő Női FutógálaVárosliget