2024.10.22, Kedd
Vasárnap debütál Gera Zoltán a Kecskemét kispadján
Fotók: kecskemetite.hu

Vasárnap debütál Gera Zoltán a Kecskemét kispadján

MTI

2024.10.18. 12:55

A második helyen álló Puskás Akadémiát fogadja a Kecskemét.

Vasárnap mutatkozik be a sereghajtó Kecskemét kispadján Gera Zoltán. Rendkívül nehéz dolga lesz az új vezetőedzőnek, mivel együttese a második helyen álló Puskás Akadémiát fogadja a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójában.

Szerdán vette át Gera a kecskemét csapatat irányítását

A játékosként 97-szeres válogatott szakember szerdán váltotta a vezetőedzői pozícióban - a klubot 2023-ban bajnoki ezüstéremig, az előző idényben pedig hatodik helyig vezető - Szabó Istvánt, ezzel első NB I-es megbízatását kapta meg. A kecskemétiek legutóbbi öt meccsüket elveszítették a bajnokságban, Gera Zoltánnak, az U21-es válogatott és a Vasas korábbi edzőjének pedig a Puskás ellen kellene véget vetnie a rossz sorozatnak. A felcsútiak ellen már csak azért sem lép jó esélyekkel pályára a KTE, mert Hornyák Zsolt együttese csupán két rangadót veszített el a mostani kiírásban, az alsóházi csapatokat legyőzte.

 

Izgalmas meccsek a 10. fordulóban

A Puskással azonos pontszámmal álló, éllovas Ferencváros a válogatott szünet előtt Pakson elszenvedte első vereségét a szezonban, vasárnap javíthat hazai pályán a Fehérvár ellen. A zöld-fehérek egyértelmű esélyesei a meccsnek, melyre a nyolcadik fehérváriak három vereség után érkeznek. A harmadik paksiak Debrecenbe látogatnak, méghozzá egyértelmű esélyesként, ugyanis a DVSC gödörben van, az elmúlt három körben - már Máté Csaba irányításával - sorra kikapott és visszacsúszott a tizedik helyre.

OTP Bank Liga, 10. forduló:

szombat: 

Debreceni VSC-Paksi FC 15.00

Diósgyőri VTK-MTK Budapest 17.30

Újpest FC-Nyíregyháza Spartacus FC 19.30

vasárnap: 

Kecskeméti TE-Puskás Akadémia FC 13.00

Zalaegerszegi TE FC-ETO FC Győr 15.15

Ferencvárosi TC-Fehérvár FC 17.45

MegyeKecskeméti TEGera ZoltánPuskás Akadémia FCOTP Bank Liga