2024.10.05, Szombat
Kétezer négyzetméteres egészségügyi épületet adtak át Kecskeméten
Illusztráció - nyíregyházi nővérszálló

Kétezer négyzetméteres egészségügyi épületet adtak át Kecskeméten

mti, magyarepitok.hu

2024.10.03. 14:12

A város kórháza nővárszállóval gazdagodott.

Ünnepélyesen felavatták a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház új, 1,5 milliárd forintból megépült nővérszállóját csütörtökön Kecskeméten. A Gomép Kft. kivitelezésében elkészült létesítmény 2000 négyzetméteres, 80 férőhellyel rendelkezik, 21. századi színvonalú, és a legmodernebb műszaki, hőháztartási, energetikai szempontoknak is megfelel – hangzott el az eseményen.

A kétszintes épületben 20 kétszemélyes, valamint 40 egyszemélyes garzonlakást alakítottak ki. Mindegyik lakóegység fürdőszobával és konyhasarokkal felszerelt. A fejlesztésben 70 parkolóhely és 10 kerékpártároló is készült.

 

Növelik a képzett ápolók kompetenciakörét

Az átadóünnepségen Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára azt mondta, az ápolás az egyik legszebb hivatás, amit az ember választhat magának. Kiemelte: a magyar kormány az egészségügyi szakdolgozók anyagi megbecsülésén túl az életkörülmények javítását is folyamatosan célul tűzi ki.

Bejelentette: most ősszel a kormány elé visz egy szakdolgozói kompetenciacsomagot, amiben a jól képzett felsőfokú és egyetemi végzettségű szakdolgozók olyan beavatkozásokra, terápiás lehetőségekre kapnak majd jogosultságot, amit eddig csak orvosi diplomával lehetett megtenni, de szakképesítésük őket feljogosítja erre. Ennek a jogszabályi keretei lesznek a következő lépések - fűzte hozzá.

KecskemétMegyeegészségügyi fejlesztésGomép Kft.nővérszálló