2024.10.05, Szombat
 Családbarát Múzeum címet nyert a Cifrapalota
Wikipedia

Családbarát Múzeum címet nyert a Cifrapalota

bacsmegye.hu

2024.10.04. 10:46

A 22. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó keretében, 2024. szeptember 30-án, hétfőn a Petőfi Irodalmi Múzeumban adták át Családbarát Múzeum elismerő címet azon muzeális intézményeknek, melyek a MOKK által kidolgozott minősítési rendszer szerint családbarát szemlélettel működnek.

A Családbarát Múzeum címet a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelye is elnyerte. Az elismerést dr. Rosta Szabolcs, a múzeum igazgatója és Merinu Éva múzeumpedagógus vette át a budapesti ceremónián - derül ki az intézmény közleményéből.

2024-ben már ötödik alkalommal hirdette meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ a Családbarát Múzeum címre vonatkozó nyílt felhívását. A Családbarát Múzeum elismerés és a kapcsolódó  elhívás célja a muzeális intézmények ösztönzése arra, hogy szolgáltatásaikat, infrastruktúrájukat, programjaikat családbaráttá tegyék, és elősegítsék a különféle családtípusok minőségi időtöltését, valamint erősítsék a családbarát értékrendet és a családot mint mikroközösséget.

Hosszabb távú cél, hogy a felhívás nyomán a múzeumok folyamatosan vizsgálják a családok felmerülő igényeit, és lehetőségeikhez mérten igyekezzenek kielégíteni ezeket. Cél továbbá, hogy az intézmények fejlesszék és bővítsék a családokat megcélzó oktatási, nevelési és szociális tevékenységeiket, családbarát szolgáltatásaikat, és ebben szorosan együttműködjenek a különféle családtípusokat segítő szakmai szervezetekkel.

MegyeKecskemétmúzeum