2024.09.18, Szerda
Kecskemét egyik legfontosabb közlekedési tengelyénél épült új áruház

Kecskemét egyik legfontosabb közlekedési tengelyénél épült új áruház

magyarepitok.hu, baon.hu

2024.09.12. 09:50

A HÉP kivitelezésében épült kereskedelmi csarnok két üzletnek is helyet ad.

Szeptember 11-én nyitották meg a Horváth Építőmester Zrt. (HÉP) által kivitelezett új áruházat, amelyben KIK és Rossmann üzlet könnyíti a kecskemétiek életét.

A Budai úton elkészült beruházás 6000m2-es telken, 1200m2-es csarnok építését jelentette, amely 10 hónapig tartott

 – tudtuk meg Bukta Tibor építésvezetőtől.

 

 

Már meg is nyíltak az üzletek

A kecskeméti székhelyű, kétszeres Építőipari Nívódíjas, Kada Elek-díjas HÉP – Horváth Építőmester Zrt. a szegedi székhelyű TT1 Ingatlan Kft. számára építette az új kereskedelmi csarnokot. A komplexum a Kecskemét 14604/6 helyrajzi számon, a Tordai utca 4. szám alatt található – bár az üzletek bejárata a Budai útról nyílik.

 

 

A 10 hónapos kivitelezés véget is ért, a Rossmann és KIK üzletek be is költöztek az épületbe és meg is nyitották kapuikat a nagyközönség előtt is. A szerda délutáni ünnepségen Kecskemét Megyei Jogú Várost Prof. Sztachó-Pekáry István alpolgármester képviselte.

Rikk Róbert, az KIK ügyvezetője elmondta: Kecskeméten ez a harmadik üzletük, de már egy negyedikben is gondolkoznak – számolt be a baon.hu. A Budai úton található KIK-ben hat fő dolgozik, akik valamennyien kecskemétiek, sőt, egyikük a szomszédos lakótelepen lakik – tette hozzá.

 

 

Korszerű kialakítás

Két kereskedelmi egységet hoztak létre az épületben: az egyik összesen 463,73 m 2, a másik pedig 659,02 m2 hasznos alapterületű. Mindkét egységhez tartoznak természetesen raktárak (amelyek a hátsó homlokzati traktuson keresztül tölthetők fel), valamint kiszolgáló egységek, de az egyik üzlethez a kivitelező egy irodateret is kialakított.

 

 

Amint arra Szűcs István és Bense Imre, a HÉP a projektben részt vevő főmérnökei is felhívták a figyelmet:

a földszintes épület acél teherhordó szerkezetű, Kingspan szendvicspaneles falazatú, gyenge hajlásszögű rácsostartós megtámasztású tetővel épült. Fűtése pedig levegő-víz hőszivattyúk alkalmazásával történik.

 

 

Galéria

KecskemétMegyeHorváth Építőmester Zrt.HÉPáruházépítésRossmannKIK