2024.07.08, Hétfő
Együtt játszani - átadták az akadálymentes játszóteret Kalocsán
Fotók: Filvig Géza/ facebook

Együtt játszani - átadták az akadálymentes játszóteret Kalocsán

MTI

2024.07.05. 09:00

Akadálymentes játékelemekkel és "vízi világ" tematikával készült el Kalocsán a Szerencsejáték Zrt. támogatásával épült harmincadik befogadó játszótér - közölte a cég az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a közösségi tér "A játék összeköt" elnevezésű program részeként valósult meg a Bács-Kiskun vármegyei településen; a program hetedik éve támogatja a fogyatékossággal élő gyermekek társadalmi integrációját. A nemzeti lottótársaság a Nagykarácsony sorsjegy értékesítéséből befolyt összeg egy részét fordítja úgynevezett befogadó játszóterek építésére.

 

Fotó: Filvig Géza / facebook


Ez a harmincadik eleme a projektnek

Idén - a kőbányai után - ez már a második közösségi tér, amelyet a társaság átadott, és ezzel együtt harmincra nőtt a Szerencsejáték Zrt. által építtetett akadálymentesített játszóterek száma - közölték.
Az ismertető szerint a befogadó játszóterek eszközeit a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek egyaránt tudják használni, a közös játék révén pedig a gyerekek elfogadóbb felnőtté válhatnak, ami segíti a fogyatékossággal élők társadalmi beilleszkedését.

 


A térség vízi élővilága adta az ihletet

A kalocsai játszótér játékelemei és grafikája a térség gazdag vízi élővilágát jeleníti meg. A térre a játékelemeken túl okospadot is telepítettek, ezáltal egyfajta közösségi térként is funkcionál. A gyerekek olyan különleges és akadálymentesített játékelemeket próbálhatnak ki, mint a szitakötőhinta, a "Breki-torony" vagy a panellabirintus - írták.
A Szerencsejáték Zrt. a kalocsai játszótér kivitelezésekor is kiemelt figyelmet fordított a játszótér környezetére, hogy a helyiek esztétikus, zöldebb környezetben tölthessék el szabadidejüket. A játszótérépítési program jószolgálati nagykövete Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó, aki érintett szülőként segíti a fogyatékossággal élők széles körű integrációját - olvasható a közleményben.

MegyeKalocsaakadálymentes játszótérSzerencsejáték Zrt.A játék összeköt program