2024.06.28, Péntek
Ismét Reggae Camp Fesztivált rendez Lakiteleken a Ladánybene 27
LB27 Reggae Camp Official

Ismét Reggae Camp Fesztivált rendez Lakiteleken a Ladánybene 27

MTI

2024.06.20. 09:30

Mások mellett Brother Culture, Daddy Freddy & Blackout JA, Anthony Locks, a PASO, a Budapest Riddim Band, CéAnne, G Ras, Copy Con és a házigazda Ladánybene 27 is színpadra lép az idei Reggae Camp Fesztiválon Lakiteleken július 23-tól 27-ig.

Az immár huszonegyedik Reggae Camp Fesztivált 2023-hoz hasonlóan a Tőserdő Autóskemping területén rendezik meg.
Jó érzés volt megélni, hogy tavaly Lakiteleken három év szünet után ismét fesztivált tudtunk tartani. Idén még közelebb próbálunk kerülni a Covid előtti fesztiválokhoz, ezért a hazai reggae előadók mellett már külföldi sztárokat is vendégül látunk - idézte Bodnár Tibort, a Camp főszervezőjét, a Ladánybene 27 (LB27) vezetőjét az MTI-hez eljuttatott közlemény.

 

 

Hazai és nemzetközi előadók a színpadokon   

A nyitónapon, július 24-én szerdán a nagyszínpadon a Super Starsky kezd, majd az LB27 újra előadja a május elején a Kobuci Kertben bemutatott, a nyolcvanas évekbe visszanyúló ska műsorát, amely a Menekülés című albumon jelent meg. Ezután az Irie Maffiából ismert MC Kemon következik önálló projektjével, a Kemonication Banddel, végül a Budapest Riddim Band adja elő műsorát, az Európában élő jamaicai énekes/MC/producer, Anthony Locks közreműködésével, de a show-ban fellép CéAnne és G Ras is. Csütörtökön a nagyszínpadon a Hangfoglaló Programiroda által szervezett előzenekari pályázat keretében két, az előző években a Ladánybene 27 által pártfogolt és mentorált csapat, a kiskunfélegyházi A Láma Dalai, valamint a zentai Sin Seekas indítja a programot. Este Copy Con érkezik zenekarával, a Reggae Express Banddel, végül az estét a brit Brother Culture show-ja zárja.
 

A házigazda Ladánybene 27 is fellép

A fesztivál pénteki napján elsőként a bajai reggae csapat, a Stabilfrazír lép színpadra, majd az évtizedek óta működő zenekar, a RE-G következik, soraiban az LB27 egyik alapítójával, Tóth Gábor Tádéval. 21 órakor lép színpadra a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), végül két jamaicai énekes-MC, Daddy Freddy és Blackout JA érkezik reggae-dancehall-hip-hop műsorával.
A szombati zárónapot a Hatvanból érkező Szabad Élet roots reggae műsora indítja, őket egy friss ska formáció, a Lubricators követi: a zenekar tagjai között ismert hazai reggae-ska zenészek játszanak. A miskolci Sky Fanatic után az estét a házigazda Ladánybene 27 zárja, műsorukat 39 év tapasztalata, 14 albumról válogatott dal alakítja. Kell egy ház, Fürdik a lelkem, Van még a világon, Az élet más és számos más ismert dal hangzik el.
 

MegyeReggae Camp FesztiválLakitelek–TőserdőTőserdő AutóskempingLadánybene