2024.06.15, Szombat
Budapesten nyitna gyorséttermet a szürkemarhára alapozó vállalkozás
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Budapesten nyitna gyorséttermet a szürkemarhára alapozó vállalkozás

MTI

2024.06.11. 08:50

Idén és jövőre a jelenlegi hat után további négy, szürkemarhából készült ételeket kínáló food truck megnyitását, továbbá az ország első, szürkemarhára épülő street food gyorséttermének budapesti megnyitását tervezi a Mogyi Kft. alapító tulajdonosának cége, a Kenyeres Birtok Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.

Hirdetés

A közleményükben azt írták, hogy a Mogyi Kft. alapító tulajdonosa, Kenyeres Zoltán 2010-ben hozta létre őstermelőként az úgynevezett Kenyeres Birtokot Bács-Kiskun vármegye déli részén. A 152 hektár szántóföldet és 180 hektár legelőt magában foglaló gazdaságban ma a teljes magyarországi szürkemarha-állomány mintegy hatodát, 1200 állatot tartanak, illetve dolgoznak fel saját húsüzemükben. Mint írták, a tavaly ősszel 250 millió forint törzstőkével alapított bajai Kenyeres Birtok Kft. az alapanyagra építve országos franchise hálózatot üzemeltet partnereivel. A minap nyílt budapestivel együtt hat, a szürkemarhák húsából készült ételeket forgalmazó mozgó vendéglátóhelyet működtet országszerte.
 A jelenleg 17 embert foglalkoztató társaság idei és jövő évi tervei között szerepel az országos food truck hálózat tíz egységre bővítése, és első olyan street food gyorséttermének megnyitása Budapesten, ahol szürkemarha ételeket kínálnak.
 

MegyeKenyeres BirtokStreet FoodszürkemarhaBács-Kiskun