2024.06.18, Kedd
A Kecskemét Táncegyüttes is fellép a Duna Karneválon
Fotó: Duna Karnevál / facebook

A Kecskemét Táncegyüttes is fellép a Duna Karneválon

MTI

2024.05.19. 08:05

Nemzetközi és hazai néptáncegyüttesek találkoznak a 29. Duna Karneválon.

Hirdetés

Nemzetközi és hazai néptáncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a 29. Duna Karnevált június 7. és 14. között Budapesten, többek között a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében és a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon - tájékoztatta az MTI-t az esemény szervezője, a Duna Művészeti Társaság.

 A kulturális fesztiválon fellép többek között a Cimbaliband, a Kecskemét Táncegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes, emellett többek között látványos karneváli felvonulással, nemzetközi táncházzal, a VI. FolKid Gyermek Népművészeti Fesztivállal, valamint a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon nagyszabású gálával várják az érdeklődőket.

 

 

A nyitónapon láthatják a Kecskemét Táncegyüttest

Június 7. és 9. között a Nemzeti Múzeum kertjében, a fesztivál nagyszínpadán, gálaműsorral és tértáncházzal mutatkoznak be a hazai és külföldi táncegyüttesek, emellett népzenei koncertekkel várják a látogatókat.
A nyitónapon a Kárpát-medence tánchagyományaival és a hazánkban élő nemzetiségek népi kultúrájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, majd a Duna Művészegyüttes és a Kecskemét Táncegyüttes műsorát láthatják, amellyel Petőfi Sándor emlékét idézik meg.
Június 8-án rendezik meg a FolKid Gyermek Népművészeti Fesztivál gáláját, majd fellép a Cimbaliband és bemutatja tánckoncertjét a Kárpátalja Néptáncegyüttes is.

 

 

Felvonulás és nemzetközi táncház is lesz

Június 9-én karneváli felvonulással köszöntik a fellépők a fesztivált Budapest belvárosában. Az eseményt a fellépő együttesek gálaműsora követi, az estet pedig az európai uniós elnökség tiszteletére az európiai - holland, bolgár, spanyol, török és szerb - vendégegyüttesek közös műsora zárja. Június 10-én a Kobuci-kertben nemzetközi táncházzal várják az érdeklődőket.
Az Erzsébetligeti Színházban június 13-án tartják a XIII. Lánchíd Nemzetközi Néptáncversenyt. A Pomázi Művelődési Központban a nemzetközi fellépők mutatkoznak be.

 


Június 14-én a programsorozatot a Duna Karnevál gálaműsora zárja a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon: a külföldi és hazai táncegyüttesek közel háromszáz művészének közös műsorát láthatja majd a közönség.
Az est első részében a karneválra meghívott külföldi együttesek mutatják be műsorukat, majd ezt követően egy művészi együttműködésben megvalósuló előadás látható Örömóda címmel, amelyet Magyarország európai uniós elnöksége alkalmából állítottak színpadra a magyar, bolgár, holland, szerb és török együttesek közösen - áll a közleményben.

MegyeDuna KArneválnéptáncKecskemét Táncegyüttes