2024.06.25, Kedd
A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek találkozója Tass-Alsószenttamáson
Fotó: ÁGOTA Falva facebook

A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek találkozója Tass-Alsószenttamáson

MTI

2024.05.27. 10:02

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül ÁGOTA Falván.

Hirdetés

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül gyermeknap alkalmából az ÁGOTA Bács-Kiskun vármegyei rendezvényhelyszínén, ÁGOTA Falván, Tass-Alsószenttamáson - közölték a szervezők az MTI-vel.
Az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány (ÁGOTA Alapítvány) és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója közös szervezésében az ország 13 vármegyéjéből érkező, nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő gyermekek és fiatalok tölthettek együtt egy napot ÁGOTA Falván.

 

Mesehősök köszöntötték a gyerekeket

A gyermeknapra érkezőket az ÁGOTA ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központjának bejáratánál Disney-mesehősök, valamint gólyalábasok fogadták.

 


"Az volt a célunk, hogy a gyermekek játékokban, élményekben és finom falatokban bővelkedő napot töltsenek együtt, és érezzék: ez a nap csak róluk szól" - idézte a közlemény Kothencz Jánost, az ÁGOTA Közösség vezetőjét.
A szervezők a találkozóra népi és cirkuszi játszóházzal, óriáscsúszdával, dodzsemmel, íjászattal, rodeó bikával, dartsfocival és ugrólóvárral készültek, de átélhettek virtuális valósággal kapcsolatos élményeket, és volt hamburger, fagylalt, valamint vattacukor is.

 


 

Az állami gondoskodásban élő fiataloknak és nevelőszülős családoknak ÁGOTA Falván előbb Horváth Tamás, később pedig Kökény Attila adott koncertet.

Család nélkül maradt fiatalokat támogatnak​

Az ÁGOTA Alapítvány 1996 óta támogat csaknem 10 ezer családját vesztett gyermeket, veszélyeztetett fiatalt. Egy-egy évben több mint 600 programjuk valósul meg, az élményprogramoktól, a terápiás foglalkozásokon át, a katolikus keresztény pasztorációs tevékenységekig.
 Az alapítvány 2018-ban vásárolta meg kormányzati támogatással azt a héthektáros területet Tass-Alsószenttamáson, ahol ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központ épült gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeknek és fiataloknak.

MegyeTass-AlsószenttamásÁgota falvagyermeknap