2024.04.28, Vasárnap
Új tornateremmel bővülhet a bácsbokodi óvoda
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Új tornateremmel bővülhet a bácsbokodi óvoda

Forrás: bajahangja.hu

2024.02.17. 10:00

Uniós forrásból fejlesztik az intézményt: sportlétesítményen kívül SNI szoba segíti a gyerekek fejlődését.

Hirdetés

Hamarosan megkezdődhet a bácsbokodi Petőfi utcai óvoda fejlesztése, amely a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg - adta hírül a bajahangja.hu. A fejlesztés célja Bácsbokodon az óvodai nevelés infrastrukturális fejlesztése, a meglévő óvodaépület új tornateremmel történő bővítése, valamint kapcsolódó eszközbeszerzés által.

A projekt hozzájárul a felhívás céljaival összhangban a gyermekek és a társadalom egészségfejlesztéséhez, a családok életminőségének, a szülők munkába való visszatérésének segítéséhez, csökkenti a társadalmi különbséget, mindenki számára egyenlő esélyt teremt, elősegíti a szükséges kompetenciák fejlesztését, amelyek megalapozzák a gyermekek későbbi iskolai teljesítményét, szocializációját, személyiségfejlődését.

A tervezett tevékenységek célja, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkentsék a hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremtsék az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, és ezzel biztosítva legyen a minőségi szolgáltatásokhoz való – kirekesztés nélküli – hozzáférés – áll a bácsbokodi önkormányzat sajtóközleményében.

Az év végére elkészülhet a beruházás

A 112 millió Ft összegű, európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés eredményeként a Petőfi utcai óvodában megépül egy 170 m2 nettó alapterületű önálló tornaterem, amelyben a sporttéren túl SNI szoba, szertár, öltöző és mosdó helyiségek, továbbá gépészeti és tároló helyiség kapnak helyet. A kivitelezési munkák – a sikeres közbeszerzési eljárás lezárása után – előre láthatólag 2024. első félévében megindulhatnak, a beruházás 2024. december 31-ig készül el. A fejlesztés új munkahelyet nem teremt.

MegyeBácsbokodtornateremeurópai uniós támogatás