2024.04.28, Vasárnap
Új bölcsődét építenek Bácsalmáson
Fotók: Illusztráció, unsplash.com

Új bölcsődét építenek Bácsalmáson

MTI

2024.02.29. 12:52

Kinőtte a térség a meglévő intézményét, ezért vált szükségessé egy új bölcsőde létrehozása.

Hirdetés

Csaknem 800 millió forintból új, négy csoportszobás bölcsőde épül még az idén a Bács-Kiskun vármegyei Bácsalmáson - közölte a település polgármestere, Németh Balázs az MTI-vel. A beruházáshoz 622 millió forint európai uniós forrást nyert el a város, a fennmaradó összeget a magyar kormány biztosítja.
 


Közösen döntöttek az új bölcsőde építéséről 

A város vezetése helyi szakemberek és intézményvezetők bevonásával döntött az 56 férőhelyes új bölcsőde létesítéséről, mivel a településen és a térségben lévő gyermekek száma alapján már nem lesz elegendő a meglévő, 2020 októberében átadott, 26 férőhelyes intézmény. Az új bölcsőde helyének a Dózsa György úti, a református templom melletti üresen álló önkormányzati terület egy részét jelölték ki.

Tizenkét új munkahely is létesül

Az intézmény várhatóan még ez év végéig megépülhet, abban az önkormányzat a jelenlegi igények ismeretében két 12 és két 14 fős csoportot működtet majd, biztosítva a két év alatti és a sajátos nevelési igényű gyermekek bölcsődei nevelését.
A beruházással 12 új munkahelyet is teremtenek, hiszen a bölcsődében a vezetőn kívül nyolc kisgyermeknevelő, két dajka és egy gondnok dolgozik majd. A polgármester elmondta, az épület megfelel majd a kor követelményeinek, energetikailag korszerű lesz, két hőszivattyú biztosítja majd az egyes helyiségekben a padlófűtést, és teljeskörűen akadálymentes lesz.

A bölcsőde udvarában játszóteret is létesítenek

Kiemelte: a pályázati forrásból be is rendezik a helyiségeket és kialakítanak egy játszóeszközökkel felszerelt udvart is.  A korszerű bölcsőde jelentősen hozzájárul a település családbarát arculatának kialakításához és segít ösztönözni a fiatalokat, a családokat a gyermekvállalásban - mondta Németh Balázs.

Galéria

MegyeBácsalmás bölcsődebölcsődei és óvodai férőhelyek fejlesztéseBács-Kiskun megye