2024.04.27, Szombat
Jelentős fejlesztést hajtott végre a ballószögi ipartechnikai cég
Fotó: Illusztráció, unsplash.com, hennlich.hu

Jelentős fejlesztést hajtott végre a ballószögi ipartechnikai cég

MTI

2024.01.30. 14:01

Raktár, gyártócsarnok és irodaház épült uniós támogatással a Hennlich Ipartechnika Kft. ballószögi telephelyén.

Hirdetés

Mintegy 900 millió forintos európai uniós támogatással hajtott végre fejlesztést a Hennlich Ipartechnika Kft. a Bács-Kiskun vármegyei Ballószögön - közölte a cég ügyvezető igazgatója, egyben társtulajdonosa az MTI-vel. Gawin Balázs elmondta: az új, zöld beruházásnak minősülő, 1370 négyzetméter alapterületű irodaház, raktár- és gyártócsarnok megépítését a Széchenyi Terv Plusz pályázatán nyert több mint 209 millió forintból, továbbá saját erőből és beruházási hitel révén finanszírozták.

Fotó: hennlich.hu

 

Új eszközök segítik a termelést

Az üzemet egy korábban megvásárolt telephelyen alakították ki. A mintegy két év alatt megvalósuló fejlesztési projekt keretében a vállalkozás egy esztergagéppel is bővítette eszközállományát. A cégvezető hangsúlyozta: a fejlesztés célja a gyártási kapacitás növelése, illetve az alvállalkozói kapacitás vállalaton belüli megoldása volt, ami az üzemcsarnok megépítésével, valamint új gyártási technológia beszerzésével valósult meg.
 

Fotó: hennlich.hu

 

A cég alkatrészei az autógyártás üzembiztonságát is segítik

Az új berendezés olyan kopó alkatrészek gyártását teszi lehetővé, amelyek az autóipari beszállítók gyártósoraiban fontos szerepet játszanak, késedelmes szállításukkal akár a nagyvállalat gyártása is leállhat - tette hozzá.

"A kecskeméti Mercedessel is szoros együttműködésben állunk az új elektromos autógyártáshoz szükséges kiszolgáló berendezések szállításában, raktározásában, illetve javításában, és ezek mind értéknövelő tényezők" - tette hozzá Gawin Balázs.    

 

Több mint három évtizede a magyar piacon 

A Hennlich Ipartechnika Kft. osztrák-magyar gyártó és kereskedelmi társaság, amely kizárólagos joggal képvisel több nemzetközi vállalatot a szivattyú-, fúvóka- és armatúratechnika, kenés- és tömítéstechnika, mérés és ipari elektrotechnika területén. Az 1993-ban alapított vállalkozás fő feladatának tekinti az ipari cégek kiváló minőségű szivattyúkkal és tömítőfejekkel, nyomórugókkal történő kiszolgálását.

Több nagyvállalat részére - egyebek mellett a MÁV Start Vasúti Személyszállítási Zrt.-nek - gyártanak és értékesítenek beszállítói minőségben szerszámokat, kompenzátorokat, egyéb kellékeket. Összesen mintegy 600 terméket gyártanak és forgalmaznak.     

2024-re pozitívan terveznek

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a több mint negyven főt foglalkoztató Hennlich Ipartechnika Kft. árbevétele 2022-ben mintegy 1,648 milliárd forintra nőtt az előző évi 1,245 milliárd forintól. A vállalkozás adózott eredménye ugyanebben az időszakban 99,7 millió forintról 223,5 millió forintra nőtt. A cég ügyvezető igazgatója a 2023-as évet értékelve azt mondta: forgalom szempontjából jó évet zártak, de nyereség szempontjából kevésbé. A költségek év közben nagymértékben nőttek, és ezt a növekedést áremelés formájában teljes mértékben nem tudták partnereik felé továbbítani. Ennek ellenére "továbbra is pozitívan tervezünk" - tette hozzá Gawin Balázs.

MegyeBallószögHennlich Ipartechnika Kft.csarnoképítésirodaházfejlesztéseurópai uniós támogatástömítőanyagszivattyúgyártás