2024.04.29, Hétfő
Új mini bölcsőde épült Tiszaugon
Fotó: Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata

Új mini bölcsőde épült Tiszaugon

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata

2023.12.08. 10:23

Tiszaugon új mini bölcsőde épült, amely 7 fős csoportot tud fogadni.

Hirdetés

Tiszaug Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, és 50,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrást, valamint 79,85 forint TOP hazai társfinanszírozást nyert el „Minibölcsőde létrehozása Tiszaugon” címmel - derült ki Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményéből.

Mint kiemelték, a projekt célja egy korszerű bölcsőde megteremtése volt, amely segíti a gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra való visszatérését, és hozzájárul a vidék népességmegtartó erejéhez.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult projektben az önkormányzati fenntartású Tiszaugi Óvoda bővítése jött létre, egy új mini bölcsőde megépítésével, amely 7 fős bölcsődei csoporttal és 2 fős személyzeti létszámmal rendelkezik. A projektben megépült egy konyha, az irodák, a személyzeti szociális blokk, valamint akadálymentes wc, öltöző, továbbá fürdő és egy tároló is.

A megvalósult beruházásnak köszönhetően Tiszaugon mostantól minden arra rászoruló gyermek számára biztosított az alapfokú nevelési szolgáltatás.

MegyeTiszaugbölcsődefejlesztés