2024.04.28, Vasárnap
Immár huszadik alkalommal nyílik pályaválasztási kiállítás Kecskeméten
Illusztráció: pixabay.com

Immár huszadik alkalommal nyílik pályaválasztási kiállítás Kecskeméten

kormanyhivatalok.hu

2023.10.15. 08:30

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal immár huszadik alkalommal rendezi meg a Pályaválasztási Kiállítás rendezvénysorozatot, melyre a 7-8. osztályos tanulókat, pedagógusokat és a szülőket várják.

Hirdetés

Hasonlóan az előző évekhez, az iskolák csoportosan előzetes regisztráció alapján látogathatják a kiállítást, melynek célja a látogatók egyenletes eloszlása. A kiállítás sorozat 2023. október 19-én Kalocsán, a Városi Sportcsarnokban kezdődik a nyitórendezvénnyel. Kecskeméten 2023. október 27-28-án a Messzi István Sportcsarnok ad otthont az iskolák és pályaválasztó tanulók részére. A záró rendezvény helyszíne 2023. november 9-én Baján lesz a Turisztikai Központban.

A „JÖVŐD A TÉT!” Kiállításon elsősorban a térség középfokú intézményeivel, valamint duális partnereikkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, emellett tájékozódhatnak továbbtanulási lehetőségekről, felnőttképző-intézmények ajánlatairól és élő szakmabemutatókat tekinthetnek meg.

A kecskeméti, kalocsai és bajai rendezvényein a Szakképzési Centrumok duális képzésben résztvevő munkáltatói és a Foglalkoztatási Szolgálat kiemelt stratégiai partnerei mutatkoznak be és népszerűsítik az általuk képviselt ágazatokat, szakmákat színpadi előadások és kiállítói részvétel formájában.

Cél a szakképzés új, átalakított rendszerének megismertetése, ezzel együtt a vármegyei szakképzési lehetőségek ajánlása, figyelmet fordítva a pályamódosítást és átképzést tervezők igényeire. Emellett, kiemelten kezeljék a térség meghatározó vállalkozásainak bemutatását és az érdeklődő szülők célirányos tájékoztatását.

MegyeKecskemétKalocsaBajapályaválasztás