2024.05.03, Péntek
Húsz település fejleszthet uniós támogatásból Bács-Kiskun vármegyében
Illusztráció: Pixabay

Húsz település fejleszthet uniós támogatásból Bács-Kiskun vármegyében

MTI

2023.09.15. 09:38

A települések turizmusfejlesztésre, útfelújításra és egészségügyi és szociális ellátás fejlesztéséhez nyertek el támogatásokat.

Hirdetés

Csaknem 3,6 milliárd forint támogatást nyert húsz fejlesztésre húsz Bács-Kiskun vármegyei település az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz forrásából.

Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke az MTI-nek csütörtökön elmondta: a hétéves uniós költségvetési ciklusban több mint 100 milliárd forint terület- és településfejlesztési forrás érkezik Bács-Kiskun vármegyébe. A települési projektek lebonyolításában a vármegyei önkormányzat főszerepet vállal, ahogy a TOP-pályázatok esetében az előző ciklusban is történt.

Turizmusfejlesztésre nyert el támogatást Tiszaug, Lakitelek, Szabadszállás, Kunfehértó, Kunszentmiklós, Kiskunhalas és Petőfiszállás összesen 2,127 milliárd forint összegben - ismertette.

A település útjainak felújítására Katymár, Csátalja, Bátmonostor, Csikéria, Dusnok és Felsőlajos összesen 380 millió forintot fordíthat.

Az egészségügyi és szociális ellátás fejlesztéséhez pedig Kiskunmajsa, Szank, Kiskőrös, Fajsz, Dunaegyháza és Lajosmizse kap uniós forrást, összesen 1,018 milliárd forint összegben.

Ezen kívül Gátér 60 millió forint támogatást fordíthat óvodafejlesztésre, míg Mélykút önkormányzata további 43 millió forint többlettámogatásban részesül a már korábban nyertes iparterület fejlesztési pályázatához - tette hozzá a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke.

MegyeTOPTOP pályázatokBács-Kiskun vármegye