2024.04.28, Vasárnap
Megújult a csapadékvíz-elvezető rendszer Bátya községben
Fotók: Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata

Megújult a csapadékvíz-elvezető rendszer Bátya községben

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata

2023.07.16. 10:00

A település környezeti állapotát javító projekt 130 millió forint uniós támogatásból valósult meg. A fejlesztésnek köszönhetően a lakosságnak nem kell tartania az ár- és belvíz károktól.

Hirdetés

"Bátya Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, TOP-2.1.3-16 TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSEK felhívásra „Csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése Bátya község területén” címmel (projekt azonosítószáma: TOP-2.1.3-16-BK1-2021-00051). A projekt keretében 130 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél, a település környezeti állapotának javítása" - tájékoztatott róla Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata.

MInt írták, a Széchenyi 2020 program keretében megvalósult projekt során

Bátya belterületén lévő Táncsics Mihály, Bercsényi (az 51. sz. főúttól számított délkeleti szakasza), Attila, Mikes Kelemen, Kálvária (Rákóczi utcától északra eső szakasza) és a Mészáros Lázár (Rákóczi utcától északra eső szakasza) utcák csapadékvíz elvezető rendszerének rekonstrukcióját foglalta magába.

 

Fotó: Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata

 

A projekt révén Bátya Község csapadékvíz elvezető hálózatához kapcsolódó fejlesztések IV. üteme történt meg, összesen 2 401 méter csapadék csatorna kiépítésével.

A projekt célja az ár- belvíz- és helyivízkár veszélyeztetettségének csökkentése a településen áthaladó vízfolyások rendezésével, a belterületi csapadékvíz elvezető árokrendszer kiépítésével, összehangolt fejlesztésen keresztül volt.

A projekt megvalósításának közvetlen eredménye, hogy Bátya Község lakossága a támogatott vízgazdálkodási fejlesztés révén mentesített lett a bel- és csapadékvíz károkozástól - emelték ki végezetül a tájékoztatásban.

MegyeBács-Kiskun Vármegye ÖnkormányzataBátyacsapadékvíz elvezető