2024.04.27, Szombat
Jól halad Kecskemét legnyugatibb városrésze és az M5-ös autópálya közötti bekötőút építkezése
illusztráció: Kércz Viktor/magyarepitok.hu

Jól halad Kecskemét legnyugatibb városrésze és az M5-ös autópálya közötti bekötőút építkezése

magyarepitok.hu, baon.hu, hiros.hu

2023.07.24. 10:00

A Colas munkájával mintegy 2,2 kilométernyi út készül el, mely a belvárosba is könnyebb utat biztosít majd Hetényegyházáról, a projekt várhatóan novemberben ér véget.

Hirdetés

Bejárást tartottak a kecskeméti önkormányzat szervezésében a megyeszékhely legnyugatibb, Hetényegyháza elnevezésű városrészét közvetlenül az M5-ös autópályához bekötő építkezésen. A beruházás, melyről már korábban is írtunk, a Colas Zrt. kivitelezésében készül el, a legutóbbi információk szerint várhatóan az év novemberében.

A fejlesztés során mintegy 2,2 km hosszan történik végeznek útépítési munkákat: ez részben új útszakasz kiépítését, részben pedig a meglévő aszfaltút 4 méterről 6 méterre történő szélesítését és megerősítését jelenti.

 

 

Csomóponttal és új kerékpárúttal is gazdagodik a térség

Kiépül egy új csomópont is korábban is meglevő, jól járható önkormányzati burkolatlan út és a Helikon utca csatlakozásánál. Továbbá a Helikon utca burkolatától a temetőig több mint 500 méteren új 1,5 méter széles gyalog- és kerékpárutat adnak át.

Mint az eseményről beszámoló baon.hu is írja, az autópálya felől érkező autók a Helikon utcán, illetve a Tamási Áron utcán keresztül folytathatják majd az útjukat. Ehhez kapcsolódóan mindkét utcában még további útfejlesztéseket eszközölnek.

Ahogy a beszámolókból kiderül, a projekt várhatóan 2023 novemberében zárulhat le.

 

 

Dugóktól mentesül Kecskemét

Az eseményen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Balogh Zoltán, a városvezetői hivatal fejlesztéspolitikai irodájának vezetője, valamint Tóth Sándor, a Colas Út Zrt. vezérigazgatója és Szentgyörgyi Zsolt, a Colas projektvezetője is részt vett.

A városvezető a helyszínen hangsúlyozta:

a hetényegyháziak a beruházás megvalósulása után egy nagyobb áteresztőképességű úthálózaton könnyebben el tudják majd érni a belvárost, nem kell araszolniuk az arborétum térségében a dugóban. Szavaiból kiderült még: ezzel a projekttel együtt már jól látható a térség teljes fejlesztési koncepciója.

MegyeKecskemétútépítésColasM5-ös