2024.04.21, Vasárnap
Hatékony fellépés az illegális migráció ellen a vármegyében
police.hu

Hatékony fellépés az illegális migráció ellen a vármegyében

police.hu

2023.05.13. 10:34

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai összehangolt akcióban léptek fel a külföldiekkel kapcsolatos jogellenes cselekményekkel szemben.

Hirdetés

Jogellenes bevándorlás elősegítése, támogatása, jogellenes tartózkodás elősegítése, harmadik országbeli állampolgár jogellenes foglalkoztatása, emberkereskedelem, kábítószer bűnözés, illegális fegyver-kereskedelem, a dokumentum-hamisítás különböző formái - ezek olyan jogsértő cselekmények, amelyekel kapcsolódnak az illegális migrációhoz, és ellenük több szervezet együttműködésével lehet hatékonyan fellépni - írja a police.hu.

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök 2023. május 11-én az M5-ös autópályát vonták teljes ellenőrzésük alá az idegenrendészeti helyzet javítása, fokozása érdekében. Az akcióban közreműködött a vármegyei egyenruhásokon kívül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Dél-alföldi Regionális Igazgatósága, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Munkaügyi Főfelügyelősége is.

Az akció ideje alatt a rendőrök 4 esetben összesen 14 személlyel szemben szabtak ki helyszíni bírságot azért, mert menet közben nem használták az egyik legfontosabb passzív biztonsági eszközt, a biztonsági övet.

Megyerendőrségillegális bevándorlás