2024.04.19, Péntek
Új, egynapos sebészet nyílt Kecskeméten
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Új, egynapos sebészet nyílt Kecskeméten

MTI, magyarepitok.hu

2023.04.24. 12:32

A szolgáltatás kiválthatja a Magyar Honvédség Kecskeméti Repülőkórházában működő egynapos sebészetet.

Hirdetés

Egynapos sebészeti ellátást nyújtó egység épült a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti, Nyíri úti telephelyén. A létesítmény az Országos Kórházi Főigazgatóság által valósult meg a VER-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft. kivitelezésében, bruttó 2,7 milliárd forint európai uniós támogatásból. 2023. április 4-én már meg is kezdte működését. 

A fejlesztés keretében kétszintes, csaknem háromezer négyzetméter alapterületű épületet emeltek, ahol sebészeti, szemészeti, kézsebészeti, ortopédiai, traumatológiai és egyéb szakirányú műtétek végezhetők el. A szakmai, infrastrukturális és eszközfejlesztések eredményeképpen lerövidülhet a kórházban eltöltött idő - közölte az intézmény az MTI-vel.

Az új épületben három műtő, tizenkilenc betegszoba 36 ággyal, valamint számos kiszolgáló helyiség létesült, amelyek kiváltják az ideiglenesen a Magyar Honvédség Kecskeméti Repülőkórházában működő egynapos sebészetet.

 

Óriási fejlesztés alatt az oktatókórházak

Az épület akadálymentesítését két lifttel biztosították. A Közbeszerzési értesítőben megjelent felhívás leírása szerint az új épület két szintes összekötő folyosóval kapcsolódik a meglévőkhöz.

A beavatkozásokat három egynapos sebészeti ellátásra optimalizált műtőben és négy gasztroenterológiai vizsgáló- kezelőben végzik. A földszinten alakították ki a fekvő részleget, amely 19 db önálló fürdőszobával rendelkező kórteremből áll.

A beruházáshoz közmű-, kert-, parkoló-, út- és járdaépítés is kapcsolódott.

 A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház közleménye szerint az egynapos sebészeti részlegek országos hálózatában csaknem 11 milliárd forintos fejlesztés történik az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében. A projekt részeként 17 fekvőbeteg-ellátó intézmény 19 helyszínén önálló, egynapos sebészeti részlegeket alakítanak ki 15 helyszínen kivitelezéssel, 18 helyszínen eszközbeszerzéssel.

KecskemétKecskemétegynapos sebészetegészségügyi fejlesztésÁllami Egészségügyi Ellátó KözpontBács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház