2024.04.27, Szombat
Hamarosan új bölcsődét adnak át Ballószögön
Fotók: Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata

Hamarosan új bölcsődét adnak át Ballószögön

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata

2023.04.01. 10:00

A most lezárult projekt keretében egy új bölcsődei intézmény került kialakításra két bölcsődei csoporttal, melyek férőhelyszáma egyenként 14, összesen 28 fő.

Hirdetés

Ballószög Nagyközség Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, azaz a TOP-1.4.1-19 BÖLCSŐDEI FÉRŐHELYEK KIALAKÍTÁSA, BŐVÍTÉSE felhívásra „Kiscsillag bölcsőde építése Ballószögön” címmel (projekt azonosítószáma: TOP-1.4.1-19-BK1-2019-00020). A 339,02 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból finanszírozott projekt fő célja egy korszerű bölcsőde megteremtése volt.

Az Önkormányzat küldetésének tekinti, hogy a szükséges alapfokú nevelési szolgáltatásokat biztosítani tudja a község minden arra rászoruló lakójának.

Ballószög településén korábban nem működött bölcsőde, a projekt keretében azonban egy új bölcsődei intézmény került kialakításra két bölcsődei csoporttal, melyek férőhelyszáma egyenként 14, összesen 28 fő. Mindkét csoportszobához 1 öltöző és egy gyermek mosdó is tartozik.

A bölcsödéhez egy főzőkonyha is létesült az ehhez tartozó kiszolgálóhelyiségekkel.

A tetőtérbe jutást a folyosón kialakított lépcső biztosítja. A tetőtérben egy vezetői szoba, egy mosó helyiség, személyzeti öltöző, valamint a szükséges tároló helyiségek kerültek kialakításra.

 

 

Az épület fűtése gázkazánról működő központi fűtés, hőszivattyús rásegítéssel. A nyílászárói műanyag nyílászárók, fa mintázattal, néhol redőnnyel. Tetőszerkezete nyeregtetős kialakítású, héjazata cserépfedés.

A fejlesztés révén elérhető lesz egy olyan fontos közszolgáltatás, amely eddig nem volt az, ezáltal is hozzájárulva a vidék népességmegtartó erejéhez.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

MegyeBallószögbölcsőde