2024.03.28, Csütörtök
Multifunkcionális tornacsarnokkal gazdagodott Kecskemét - fotók
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Multifunkcionális tornacsarnokkal gazdagodott Kecskemét - fotók

magyarepitok.hu

2023.04.15. 12:12

A HÉP kivitelezésében létrejött épület futsal-, kosárlabda-, röplabda- és kézilabda-mérkőzések megrendezésére is alkalmas.

Hirdetés

Kecskeméten átadták a Katona József Gimnázium új multifunkcionális tornacsarnokát. Az intézmény korábban parkolónak használt területén a Horváth Építőmester Zrt. (HÉP) kivitelezésében épült meg a 1750 négyzetméter alapterületű létesítmény.

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


A kecskeméti sportélet legendájáról nevezték el a csarnokot

A multifunkcionális épület alkalmas futsal-, kosárlabda-, röplabda- és kézilabda-mérkőzések megrendezésére is. A tervek szerint nemcsak a gimnázium diákjai használhatják majd, hanem egyéb sportszervezetek és a lakosság is kibérelheti.

A sportcsarnokot a 10 éve elhunyt Dunszt Ferencről nevezték el, aki 40 éven át volt a gimnázium testnevelő tanára, emellett a magyar röplabda meghatározó személyeként a kecskeméti röplabdázás megalapítója is volt.

A 950 millió forintos beruházás során az építési projekt 600 napig tartott 2021 szeptemberétől kezdve, a generálkivitelező HÉP részéről Kovács Zénó építésvezető irányította a munkálatokat.


A helyi futsalcsapat jelentős szerepet vállalt az álom valóra váltásában

A pénteki megnyitón Csáki Tibor, a gimnázium igazgatója hangsúlyozta, ő már csak az építési munkálatok végén lépett az igazgatói szerepkörbe, az utat elődje, Szabó István igazgató járta ki, aki 22 évig vezette az iskolát. „Ez idő alatt több helyen is hiába kopogtatott, de sosem adta fel. Végül néhány éve megérkezett a megoldás, hogy az iskola színvonalas oktatásához méltó sportcsarnok épülhessen” – fogalmazott.

Szabó István korábbi igazgató beszédében leszögezte, órási köszönet jár a sportcsarnok megépítése kapcsán Vercz Tamásnak, a ScoreGoal futsal csapat ügyvezetőjének, akinek köszönhetően beindult a folyamat, amely elvezetett a történelmi pillanatig az iskola életében.

Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester kiemelte, a Katona József Gimnázium a röplabdások bázisa, ám ehhez a futsalosok is felzárkóznak. Hangsúlyozta, a TAO támogatások révén valósulhatott a sportcsarnok is, amely Kecskemét egyik ékköve az utóbbi tíz évben elkészült sportberuházások között. Kifejtette, az önrészt az önkormányzat biztosította, a beruházás finanszírozásának jelentős részét, 70 százalékát azonban a ScoreGoal futsal csapat sportágfejlesztési programjának keretében a társasági adófelajánlások révén gyűjtötték össze.

Galéria

MegyeKecskemétsportcsarnokHorváth Építőmester Zrt.